Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o pomoc, bo mnie strasznie ten problem irytuje. Karta jak w temacie, system XP sp3, płyta GA-K8NS, a więc chip nvida3-250, aktualizacja biosu i najnowsze stery, system po formacie. Przez kilka uruchomień jest wszystko oki, po kolejnym niby wszystko w porządku, w menadżerze mam Creative SB x-fi, to urządzenie działa poprawnie, w dźwiękach mowa i urzadzeniach audio mam SB X-fi Audio (9000), tylko że w słuchawkach kompletna cisza. Pomaga ponowne uruchomienie kompa albo przełączenie w audio consloe z trybu entertainment na gamer-dzwięk sie pojawia i pozostaje po powrocie do trybu entertinment. Co do karty to zainstalowałem tylko stery 2.18.0004, chociaż czytałem na tym forum że na wersji 2.13 jest lepszy dźwięk jeśli chodzi o muzę, tylko skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tą wersję 2.13. Zresztą mniejsza z tym, ta potrzeba przełączania jest strasznie denerwująca - ratunku.

sorry miało być w podpiętym-proszę o przeniesienie

Edytowane przez wladecki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

usuń dokładnie sterowniki driver sweeperem i driver cleanerem.net oboma dla pewności, wyczyść rejestr ccleaner ze śmieci i poszukaj starych driverów na softpedi bodajże ewentualnie zauploaduje na jakiś serwer same stery z płyty mojego fatality pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Art385 za reakcję, ale naprawdę zainstalowałem dirvery na świeżutkim systemie i tylko drivery bez launchera i całej reszty i przez kilka dni było normalnie. Może po instalacji jakiegoś progsa się zchrzaniło, wywaliłem alcohola i jest bez zmian :mur: Mam oprócz tego nero9, officaxp, jetaudio, allplayera,kmplayera to chyba jednak nie ten trop. Wywalę wszystko jak radzisz i spróbuję starsze stery o ile znajdę, mam też oryginalną płytkę. Everest pokazuje jakis BusMastering włączony może to wyłączyć?

2.13.0001 znalazłem tutaj http://www.softwarepatch.pl/plik/7156/56/4...er-2130001.html

qrde to bety po Viste

o sterach z serii 2.13 pisał że mają lepsza jakość dźwięku jeśli chodzi o audio, ale takich chyba nie było pod xp, przynajmniej ja nie mogę znaleść

Edytowane przez wladecki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam Xtreme Musica, na początku przez pierwszy miesiąc działała ok, po tym czasie zaczęła znikać z systemu. A ostatnio zaczęła powodować BSOD oraz zintegrowana karta sieciowa nie chce działać. Karta wylądowała w serwisie, ciekawe co powiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi