wladecki Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) Witam i proszę o pomoc, bo mnie strasznie ten problem irytuje. Karta jak w temacie, system XP sp3, płyta GA-K8NS, a więc chip nvida3-250, aktualizacja biosu i najnowsze stery, system po formacie. Przez kilka uruchomień jest wszystko oki, po kolejnym niby wszystko w porządku, w menadżerze mam Creative SB x-fi, to urządzenie działa poprawnie, w dźwiękach mowa i urzadzeniach audio mam SB X-fi Audio (9000), tylko że w słuchawkach kompletna cisza. Pomaga ponowne uruchomienie kompa albo przełączenie w audio consloe z trybu entertainment na gamer-dzwięk sie pojawia i pozostaje po powrocie do trybu entertinment. Co do karty to zainstalowałem tylko stery 2.18.0004, chociaż czytałem na tym forum że na wersji 2.13 jest lepszy dźwięk jeśli chodzi o muzę, tylko skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tą wersję 2.13. Zresztą mniejsza z tym, ta potrzeba przełączania jest strasznie denerwująca - ratunku. sorry miało być w podpiętym-proszę o przeniesienie Edytowane 30 Listopada 2008 przez wladecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 usuń dokładnie sterowniki driver sweeperem i driver cleanerem.net oboma dla pewności, wyczyść rejestr ccleaner ze śmieci i poszukaj starych driverów na softpedi bodajże ewentualnie zauploaduje na jakiś serwer same stery z płyty mojego fatality pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladecki Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Dzięki Art385 za reakcję, ale naprawdę zainstalowałem dirvery na świeżutkim systemie i tylko drivery bez launchera i całej reszty i przez kilka dni było normalnie. Może po instalacji jakiegoś progsa się zchrzaniło, wywaliłem alcohola i jest bez zmian :mur: Mam oprócz tego nero9, officaxp, jetaudio, allplayera,kmplayera to chyba jednak nie ten trop. Wywalę wszystko jak radzisz i spróbuję starsze stery o ile znajdę, mam też oryginalną płytkę. Everest pokazuje jakis BusMastering włączony może to wyłączyć? 2.13.0001 znalazłem tutaj http://www.softwarepatch.pl/plik/7156/56/4...er-2130001.html qrde to bety po Viste o sterach z serii 2.13 pisał że mają lepsza jakość dźwięku jeśli chodzi o audio, ale takich chyba nie było pod xp, przynajmniej ja nie mogę znaleść Edytowane 1 Grudnia 2008 przez wladecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Też mam Xtreme Musica, na początku przez pierwszy miesiąc działała ok, po tym czasie zaczęła znikać z systemu. A ostatnio zaczęła powodować BSOD oraz zintegrowana karta sieciowa nie chce działać. Karta wylądowała w serwisie, ciekawe co powiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...