Skylinegt Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Witam. Wiec dzisiaj smigalem normalnie z rana po necie pozniej postanowilem odkurzyc kompa. Wyjełem Pamiecie i odlaczylem dwa kabelki od karty graficznej (te z zasilacza pisze nanich PCI e1 i PCI e2.) odkurzyłem. wlożylem pamiecie podlaczylem te kabelki. Wlaczam komputer i nic .... wszystkie wiatraki sie kręca i na grafie i na procku tak jakby normalnie działał tylko że monitor nic niesyswietla. Na plycie głownej jaka mam (DFI lanparty x38 tr2) pisze natym wiswietlaczu 2 cyfrowy na czerwono C1. Nic niepiszczy jak go właczam ani nic niewyswietla. Co może byc grane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julo Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Spróbuj zupełnie odłączyć kartę graficzą, wyjąć ją i włożyć ponownie, ponadto sprawdź w instrukcji co dokładnie oznacza komunikat na wyświetlaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) Spróbuj odpalić kompa z jedną kością pamięci ram, jak odpali wejdź do biosu ustaw wyższe napięcie dla ramu, DFI tak czasem mają że nagle wymagają wyższego napięcia na ram, potem jak już odpali z dwoma kościami ram to ustaw takie jakie miałeś. Edytowane 30 Listopada 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...