Skocz do zawartości
TheDriver

Watercooling By Thedriver (^^)

Rekomendowane odpowiedzi

No powiem szczerze że jak jakiś czas temu zakładałeć na pisilabie temat o wc to pomyślałem ze kolejny napisze,a i tak nic nie kupi.No ale muszę powiedzieć że teraz wygląda to super,czarny Stacker Btx miodzio.Opisz co tam wsadziłeś i jakie zmiany zamierzasz poczynić jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, kompletnie nie ma żadnych problemów z tym wykonaniem Invert ATX. Tylko odkręcasz wszystkie śrubki przy tacce. Obracasz ją i znowu przykręcasz. Wszystko jest na te same śrubki więc nie ma kompletnie żadnych problemów. Jak będę w domu to napisze co zamierzam jeszcze zrobić. Teraz siedze na Technologii i nie mam tyle czasu ;)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekręcona o 180 stopni płyta to nie BTX. To dalej ATX - tyle, że do góry nogami.

hehehe ladnie =] Z tego co wiem to ATX jak i BTX to formaty plyt glownych =] sam wlasnie robie projekt z odwrocona tacka =] cos innego poprostu

Edytowane przez Vdrop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe ladnie =] Z tego co wiem to ATX jak i BTX to formaty plyt glownych =] sam wlasnie robie projekt z odwrocona tacka =] cos innego poprostu

No nie tylko ;) Specyfikacja obejmowała też obudowę, zasilacz, specjalne strefy chłodzenia poszczególnych komponentów itp. Sam projekt płyty to tylko jej część.

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CM Stacker ma to w opcji, robisz (tylko) malowanie itp.

ale wracając do tematu

- ładnu wyszło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już odpowiadam na wasze pytania:

- po pierwsze budka została pomalowana profesjonalnie proszkowo na czarny mat ale takim chropowatym, a nie matowym gładkim jak większość ma. Miałem porównanie dwóch elementów i takie malowanie chropowate jakby bardziej jest czarne :D

- wszystkie podzespoły mojego wodnego chłodzenia to:

+ blok na CPU- Swiftech GTZ

+ blok na GPU- EK 8800GTX/Ultra

+ węże- Feser Tube Clear Blue 1/2 ;)

+ złączki- Feser 1/2

+ płyn- Feser One Blue

+ chłodnica- Feser Xchanger 360 (te elementy kupione prosto od Fesera, reszta Cooling)

+ pompka- Swiftech 355 12V

+ top na pompke OC Labs

+ rezerwuar- EK 250

- temperaturki:

CPU idle: +-38 stress: +-47

GPU idle: +-36 stress: +-50

Temperaturki ładnie spadły :D

- Jeszcze dość parę rzeczy muszę zrobić. Ale to chyba dopiero po świętach bo teraz limit gotówkowy wyczerpany :(

Cieszę się, że się podoba. Jestem dumny z siebie bo jest to moje pierwsze wodne chłodzenie, kompletnie samodzielnie złożone i co najważniejsze: wszystko dalej działa bez szwanku :D

Komentujcie dalej co waszym zdaniem byście zmienili lub też nie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pompke nie mogę narzekać, jest cichutka, szum powietrza z wentylatorów na chłodnicy jest 10 razy głośniejszy (nie mam jeszcze regulatora) jak miałem je jeszcze wyłączone to z około 40cm nic nie słyszałem. Po za tym to żadnego stukania itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już odpowiadam na wasze pytania:

- po pierwsze budka została pomalowana profesjonalnie proszkowo na czarny mat ale takim chropowatym, a nie matowym gładkim jak większość ma. Miałem porównanie dwóch elementów i takie malowanie chropowate jakby bardziej jest czarne :D

- wszystkie podzespoły mojego wodnego chłodzenia to:

+ blok na CPU- Swiftech GTZ

+ blok na GPU- EK 8800GTX/Ultra

+ węże- Feser Tube Clear Blue 1/2 ;)

+ złączki- Feser 1/2

+ płyn- Feser One Blue

+ chłodnica- Feser Xchanger 360 (te elementy kupione prosto od Fesera, reszta Cooling)

+ pompka- Swiftech 355 12V

+ top na pompke OC Labs

+ rezerwuar- EK 250

- temperaturki:

CPU idle: +-38 stress: +-47

GPU idle: +-36 stress: +-50

Temperaturki ładnie spadły :D

- Jeszcze dość parę rzeczy muszę zrobić. Ale to chyba dopiero po świętach bo teraz limit gotówkowy wyczerpany :(

Cieszę się, że się podoba. Jestem dumny z siebie bo jest to moje pierwsze wodne chłodzenie, kompletnie samodzielnie złożone i co najważniejsze: wszystko dalej działa bez szwanku :D

Komentujcie dalej co waszym zdaniem byście zmienili lub też nie ;)

Ile placiles a radiator biorac go prosto od producenta? i w sumie jak mozna od nich prosto kupic? bo na stornie nie znalazlem nigdzie opcji buy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za parę dni mały update, zamówiłem paczuszkę z cooling. Bok obudowy też już poszedł do laserowego cięcia aby to jakoś dobrze wyglądało (rogi będą zaokrąglone ;) ) i byłem też u szklarza aby mi wyciął szybkę. Jednak teraz nie wiem jak ją przykleić od wewnątrz, nie chce jej przykręcać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za parę dni mały update, zamówiłem paczuszkę z cooling. Bok obudowy też już poszedł do laserowego cięcia aby to jakoś dobrze wyglądało (rogi będą zaokrąglone ;) ) i byłem też u szklarza aby mi wyciął szybkę. Jednak teraz nie wiem jak ją przykleić od wewnątrz, nie chce jej przykręcać ;)

jakims dobrym klejem zapewne, ale nie wiem na ile da to efekt. moze pistoletem klejowym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U szklarza dostaniesz klej do szyb, na silikon też będzie trzymać (oczywiście taki montażowy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]Bok obudowy też już poszedł do laserowego cięcia aby to jakoś dobrze wyglądało (rogi będą zaokrąglone ;) ) i byłem też u szklarza aby mi wyciął szybkę.[...]

Ile cie taka przyjemność kosztowała laserowego wyciecia i wyciecie szybki u szklarza + szybka?

WC bardzo ładne, estytyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze ci powiem, że jeszcze nie wiem ile mnie to będzie kosztować. Mam nadzieję, że na święta dostanę jakiś upust :D

Jak wycinałem szybkę u szklarza jeszcze do mojej starej budki Lian Li to wyszła mnie 100zł. Właściwie to dwa razy bo za pierwszym razem za mocno przykręciłem i pękła.

Dlatego teraz chce już przykleić, lepiej to wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi