Skocz do zawartości
TheDriver

Watercooling By Thedriver (^^)

Rekomendowane odpowiedzi

Nareszcie prace mogą ruszyć dalej :D Paczki dzisiaj w końcu do mnie dotarły :D

Taki komplecik zagości w moim kompie. Jeszcze nie wiem jak dokładnie rozmieszczę wąż, ale wąż mam nowy ;) i na starym mogę się bawić i próbować...

Dołączona grafika

Backplate od Maniakalnego - dzięki wielkie. Jeszcze mam coś od niego ale to dopiero na skończonym układzie :D

2 bloki muszą iść jeszcze do niklowania. Nie wiem ile to potrwa i kiedy będą do odebrania. Dopiero wtedy mogę zacząć składać układ.

Edytowane przez Paker14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apple Keyboard 2007 bodajże, mam identyczną. Nie tylko super wyglada ale jest milion razy wygodniejsza niz Logitech Utrax Flat.

Btw. fajnie bedzie ukladzic wygladał z tyloma kątowymi zlaczkami :) czekamy na efekt końcowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apple Keyboard 2007 bodajże, mam identyczną. Nie tylko super wyglada ale jest milion razy wygodniejsza niz Logitech Utrax Flat.

Btw. fajnie bedzie ukladzic wygladał z tyloma kątowymi zlaczkami :) czekamy na efekt końcowy

Czy fajnie to dopiero się dowiem jak poskładam. Jednak z takimi grubymi złączkami F1 i wężem 1/2 nie mam innego wyboru :(

Mam nadzieję, że się uda. A jak nie to kto chce kupić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

All sprzedane. Nowe zamówienie powędrowało do cooling.pl

Jak bloczki poniklowane dojdą na czas to w weekend może zabiorę się za składanie nowego układu ;)

ps. dzisiaj dostałem moje poniklowane bloczki ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jeszcze paka z Cooling i mogę składać

Edytowane przez Paker14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała przerwa

Właśnie skończyłem:

-czyszczenie chłodnicy (sprężone powietrze i te sprawy)

-czyszczenie wszystkich wentyli (56 łopatek :D )

-włożenie chłodnicy do budy

-wykonanie nowej konstrukcji dla reza i przymocowanie

-czyszczenie budy

Długa noc mnie czeka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może odsypia noc? :P Musze powiedzieć że na początku mi się Twoje wc bardziej podobało,nie miałeś tyle bloków co było w pewien sposób unikalne, no ale robisz dla siebie,nie pod publikę więc to Tobie ma się podobać najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem składać całość do kupy :D Układzik zalany i jak widać pc działa :D

Jutro (znaczy dzisiaj ;) ) wrzucę fotki, teraz już nie mam siły aby coś pstryknąć. Ja ogólnie powiem, że nie podoba mi się za bardzo bo jest jeden problem :( Grafka musiała powędrować do dolnego slotu PCI-E ponieważ nie było innej możliwości - blok haczył o złączkę na sb :( Przez 4h kombinowałem jak ładnie węże ułożyć i jakoś się nie da tego ładnie zrobić :(

Zresztą zobaczycie. Ogólnie to szykujcie się na kolejną rewizje ;) Teraz to muszę zmienić mobo :D Normalnie jak nie urok to sr***ka, cholera :(

Najważniejsze jest to, że temperaturki na mobo fajnie poleciały w dół :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz blok na SB ?

Z tego co widzialem na fotkach masz bloczek EK ASUS 1, jego zakladales ?

Mam podobna plytke, zwodowana na EK mosfet i MCW30 na mostkach, ale przy GX2 i bloku koolance jaki planuje niebawem wstawic nie wejdzie mi na pewno przy tym MCW30 na SB, juz teraz mam moze z 1-2mm luzu miedzy SB a 9800GTX+ z blokiem koolance (tylko grubszy zmodowany top, plexi 10mm)

Jesli bloczek ASUS 1 masz na SB czekam z niecierpliwoscia na fotki, przy NK12 teoretycznie wygladalo by na to ze powinno mi wejsc GX2, jednak wolal bym rzucic okiem wczesniej jak to sie prezentuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta już dawno się wyspałem :) Dzisiaj jeszcze musiałem zrobić porządek z kabelkami i jeszcze małe poprawki ;)

Na razie wrzucam tylko dwie fotki bo kompletnie nie mam już czasu. Przez ostatnie 3 dni 90% przeznaczyłem na składanie kompa :P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jak będzie jeszcze czas później to powiem co zrobiłem względem rewizji 1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za miłe słowa ;D

Mi ogólnie też tam ta kątówka nie pasowała, ale musiałem jakoś bloczek nb z prockiem połączyć, na nb musiałem mieć kątówkę, a jak potem chciałem normalnie to połączyć z CPU to taki dziwny zawijaniec się zrobił. Ogólnie to przez 4h myślałem jak te węże dać. Cały plan zepsuło mi to, że musiałem grafikę dać wyżej. Próbowałem dać wąż z GTZ zaraz do grafy ale to takie naciągane wyglądało, później znowu jakieś zygzaki, ale też było to takie kiczowate. Uważam, że teraz jak jest to jest najlepiej, te łuki ładnie się prezentują. Ten wąż DD by Feser jest naprawdę genialny ;) Polecam każdemu.

Jeśli chodzi o zmiany względem rewizji 1 to tak:

-wykonanie nowego mocowania na chłodnicę i przymocowanie jej maksymalnie u góry abym mógł włożyć panel Zalmana i napęd

-nowe mocowanie na reza (konstrukcja z CM Cross Flow Fan) i lepsze poprowadzenie kabli przez wnękę

-nowy plate na spód (do zakrycia "piwniczki" :) ) z moim nickiem wykonany przez Maniakalnego i podświetlenie. Chwała mu za to ;) , Cieszę się, że wymierzyłem to dobrze i weszło idealnie :)

-węże i złączki z ID 1/2 Fesera na 10/16 Fesera

-wszystkie bloki poniklowane z topami plexi (komplet EK) oprócz GTZ :) (Maniakalny liczę na ciebie ;) )

-dysk wylądował na spodzie w pojemniku Scythe Himuro (ogólnie to muszę go wymienić bo jest głośniejszy od pompki na 100% mocy), niestety nie posiadam jeszcze PowerAdjusta

-nowy top na Swiftech 355- z OC Labs na EK X-Top V2 Plexi

-poprawienie sleeva na kabelkach

Teraz zdjęcia:

Małe porównanie starej (prawa) i nowej złączki (lewa)

Dołączona grafika

Mocowanie reza

Dołączona grafika

Mocowanie chłodnicy

Dołączona grafika

Zakładanie węży

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Całość - przed zalaniem

Dołączona grafika

Gotowe

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Układ tak pozostanie aż zmienię mobo i grafka będzie mogła puść do swojego prawidłowego slotu. Wtedy wszystko wróci do normy.

Kabelki SATA to mam te czerwone standardowe od Asus ale już zamówiłem inne ;)

Jeśli chodzi o temperatury to cieszę się, że dałem bloczki na mobo bo z 58 stopni na mobo zrobiło się 35 w spoczynku! W stresie to mam teraz około 42 stopnie.

To by było na tyle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda tej grafiki, połączenie CPU - NB też nie najpiękniejsze, ale ogólnie bardzo przyzwoicie to wyszło :)

Czy tylko mi się wydaje że te nowe złączki od Fesera sprawiają wrażenie gorzej wykonanych?

Taki plate od Maniakalnego to duże koszty?

Edytowane przez arczi_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi