seba84_2005 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 (edytowane) Pięknie Fabian :wink: widzę, że rozwiązanie mocowania chłodnicy masz tak jak u mnie :wink: pozwolę sobie wrócić do tej złączki na GTZ :D uno ja widzę to tylko i wyłącznie tak: zamieniasz złączki miejsca mi i masz piękny łuczek NB -> GTZ :wink: a tu fotka bez "zawijasów" na całym układzie :wink: Edytowane 23 Marca 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Co to za problem miales z grafa ? A nie dalo sie zamienic bloku NB z SB, czyli EK asus 1 dac na SB, tylko odwrocony kroccami w przeciwna strone niz teraz, a bloczek z SB wsadzic na NB ? Grafa powinna wejsc w normalny slot wtedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 w fullcoverku nie brakuje przypadkiem dystansów ? http://www.ekwaterblocks.com/download/EK-F...nstallation.pdf chodzi mi o długosc gwintu w złączce co by przepływ był OK ;) bitsy sa chyba wystarczajaco krotkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 (edytowane) Tak i twój Seba i od Malika wykorzystałem patent na mocowanie chłodnicy i reza. Obecnie wszystko bardzo dobrze się trzyma i lepiej wygląda. Dzięki ;) Jeśli chodzi o patent Seby to muszę powiedzieć, że takie ułożenie węży też próbowałem, jednak te węże tak zbyt płasko wyglądały i dużo gorzej to wyglądało ;) Takie ułożenie węży, z dużą ilością łuków wyglądało najlepiej, uwierzcie mi ;) Z resztą i tak nie ma co rozmyślać, jak mobo się zmieni to wszystko się znowu zmieni ;) Jak te wodne wciąga. Już mam plany na kolejną rewizję :D Edytowane 24 Marca 2009 przez Paker14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 bitsy sa chyba wystarczajaco krotkie.OK , już czaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) Jedras77 to są całkiem inne bloczki i całkiem inne rozmiary, niestety ale nie mogłem ich zamienić :( Prezentuje wam temperaturki: (KLIKNIJ NA FOTKĘ, ABY PRZEJŚĆ DO WYŻSZEJ ROZDZIAŁKI) Temperatura (bez WC) MOBO [względem programu Asus PC Probe II] IDLE 40 *C STRESS 58 *C !! CPU IDLE 46 *C przy 3.0GHZ (na 3.2GHZ BSOD bez WC) STRESS 65 *C GRAFIKA IDLE 60 *C STRESS 82 *C (wentyl 100%) Na razie stabilnie działa tak, w piątek dam mu wyższą dawkę napięcia i zobaczę co pokaże :D Edytowane 1 Kwietnia 2009 przez Paker14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 miszczu a ile ma plyta z blokiem wc? u mnie wedlug pc probe 2 idle 45c stres 52c z wc czy bez i tak tak samo:S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 A mi ta moja się strasznie grzała. Teraz jest w idle 32*C :D a w stresie 45*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zapraszam do obejrzenia filmiku i komentowania :D ps. oglądajcie tylko w HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Filmik bardzo fajny :) Tak trzymaj Driver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Spoko filmik :wink: jak możesz nagraj coś jeszcze w dzionek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Super filmik!! :D Wszystko na niebiesko, podoba mi sie! Full Bitspower tez genialnie. Ale jaka to muzyka??? :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Super filmik!! :D Wszystko na niebiesko, podoba mi sie! Full Bitspower tez genialnie. Ale jaka to muzyka??? :) Pozdro Gdyby nie złączki Fesera to może i byłby full BP :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Gdyby nie złączki Fesera to może i byłby full BP :wink:Nie zauwazylem ich :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Co za różnica ?? Takie same przecież z wyglądu ;) Tytuł piosenki już dodałem w komentarzach. Oddawajcie swoje i oceniajcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) Tutaj macie nowe fotki mojego kompa: A tutaj pokażę sleeve moich NB na drugą stronę chłodnicy: Komentujcie :D Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez Paker14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Gratki, zdjecia jak i sam projekt super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvadzio Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 po co ci wentyle na drugą stronę? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaGe Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 po co ci wentyle na drugą stronę? :huh:MOre cooling POWAH!1111 :lol2: Spodobały mi się te złączki pod kątem 45 stopni. Może układ węży nietyopwy, ale mi się podoba a co najważniejsze działa B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) Super zdjecia robisz!!! :) To oswietlenie (od kompa i jakies zewnetrzne napewno) jest super!!! ;) Ten luk CPU-NB taki ukosny, podoba mi sie. :) Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Te fotki to akurat były robione w dzień ;) bez dodatkowego światła, niskie ustawienie ISO i dłuższy czas naświetlania dały taki efekt ;) Cieszę się, że się podoba. Zmiany znowu będą jakieś za nie długo bo komputer tak nie może zostać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 No nie no trzeba ciagle zmieniac, rzecz jasna. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) Nie no chodzi o to, że grafka nie może zostać w tym slocie bo to nie ma najmniejszego sensu. Ja mam w drugim slocie tylko 4x :( Dałem się zrobić w konia. Pisze przy nim normalnie 16x, ale w książeczce już pisze, że ona tylko przyjmuje grafy do tyle ale zmienia je na tryb 4x :( Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez Paker14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 No to faktycznie maly problem... Grafa jest zwolniona przez ten slot jak widze. Ale przeciez kazda plyta ma slot 16x, dopuki nie ma 10 lat. Wiec nie rozumiem dlaczego nie wpychasz grafy do slotu 16x?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ty poczytaj a nie oglądaj tylko fotki ;) Chodzi o to, że złączki z bloku sb chaczą mi o blok na grafie i nie mogę jej wsadzić do górnego slotu. Dlatego ją tak włożyłem, ale tak to nie zostanie, będzie zmiana mobo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Aha tak, teraz pamietam!! Przeczytalem caly watek, ale juz jakis czas temu :) No to faktycznie, te bloki sa problematyczne. Znam takiego ktory zmodyfikowal mocowanie bloku SB, bo grafy (w Crossfire) nie przechodzily. Ale jesli caly blok zawadza... A jaka mobo wezmiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Tego jeszcze nie wiem, chciałem Maximusa II ale już za dużo osób ją ma. Może już procka na i7 ??? Ale kurde znowu tyle kasy na to wydać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) Tego jeszcze nie wiem, chciałem Maximusa II ale już za dużo osób ją ma. Może już procka na i7 ??? Ale kurde znowu tyle kasy na to wydać :(No Maximus duzo ma... Ja mam Striker II Extreme, i jest genialna. ;) Na Core i7 trzeba poczekac na wersje Westmere 32nm i 6 rdzeni. Albo jeszcze latwiej, wywal bloczek na NB, to bedzie najtaniej :D Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 No tak też można ale jakoś to nie będzie pasować do reszty. Trzeba go też potem czymś zastąpić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Nie no wiem :D Ale co z tego ze wszyscy maja Maximusa? To znaczy ze dobra plyta po prostu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...