tiger611 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Czy z tym trzeba już coś zrobić i jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 nie mam pewnosci ale jak gwarancja obejmuje bad sectory to lec odrazu wymienic... po modelu widze ze nowy/prawie nowy sprzet wiec tymbardziej badow nie ma prawa byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Czytałem gdzieś że jak ma się bad sector to można jakimś programem ustawić żeby w tych miejscach system nie próbował zapisywać plików. Ale nie wiem ile w tym jest prawdy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq2006 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) Można coś takiego zrobić ale jest to dość skomplikowany zabieg a można zepsuć dysk posługując się nieumiejętnie tym programem. Chodzi tu o program MHDD. Opis działania: http://www.nirvanowiec.republika.pl/MHDD.html Aha operację tam opisane trwają baaaaardzo długo w zależności od pojemności dysku i stopnia "zniszczenia" dysku. U mnie 80 GB trwało około 12 godzin. Z tym że jeśli masz na niego jeszcze gwarancję to leć do sklepu niech ci dają nowy. Edytowane 30 Listopada 2008 przez benq2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger611 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Dzięki za podpowiedż.Dysk ma pół roku,a więc ma gwarancje.Oddam i zobaczymy co powiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...