Skocz do zawartości
eragonn14

Jaki Procesor Kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;)

Składam komputer Media Center i zastanawiam się nad procesorem. Kwota - do 100zł

Komputer głównie do Windows Media Center, TV satelitarnej (HD 1280x720), muzyki, internetu, video rozmów online. Z tego wynika że procesor mocny nie musi być ;) (Atom by wystarczył :P ) no i ważne żeby był chłodzny na boxie (zamysł na pasive).

Zapomniał bym dodać... S775

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego S775?

Do tego co piszesz, najlepsza byla by para 4850e + 780g.

Ponieważ mam już płytę główną i inne podzespoły oprócz procka ;)

Jednak zdecydowałem się na Pentium D, bo P 4 nie obsługuje x64.... a jednak x64 dla mnie będzie lepszym wyborem.

WRX.... dzięki za chęci :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce byc za bardzo przykry ;) ale te inne podzespoly beda pasowaly do plyty na 780g. Ta plyte mozesz sprzedac i karte graficzna (jezeli masz) rowniez, bo z nowa plyta nie bedziesz jej potrzebowal. Taka konfiguracja 4850e + 780g bedzie pobierala przy ogladaniu filmow okolo 70 watt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, nie ma co wpychac zadnego single core, atomy tez sa cienkie(maja sens tylko w jakis itx). Najprostszy dwurdzeniiowiec cie urzadza, Celeron e1200. Z tym ze urzywanego raczej nie kupisz a nowy kosztuje wiecej niz jakis e2140/e2160 na allegro. Ale skoro chciales p4 uzywki ci nie przeszkadzaja wiec lepiej kupic jakiegos e2xxx z allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi