Skocz do zawartości
HQ12

LG F900P dziwne akcje ?!

Rekomendowane odpowiedzi

jestem szczesliwym posiadaczem tego monitora i wlasnie przed chwila zaobserwowalem dziwne zjawisko po przesiadce z radeona(power color) na gf2mx od prolinka zauazylem drastyczy spadek jkosci obrau 2D knkretnie chodzi o fonty a teraz zmienilem odswiezanie z 1280x1024x32@100Hz na 1280x1024@60Hz i co ja widze trzcionki sa perfekcyjene przy 60Hz a przy 100Hz rozmyte jak sk.ur.wy.syn !!! a powinno byc chiba odwrotnie !!! przy 60Hz to se mozna pracowac !!! 75 tez jest stanowczo malo jak na 19" ostatecznie mam ustawione 85Hz ale z czego to wynika ze przy niskim odswiezaniu trzcionka jest piekna a w wysokim jest bardzo rozmyta ?? grrrr ja musze miec przynajmniej 100Hz zeby byc zadowolony ale one sa wtedy paskudne i rozmyte :? pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na GF też może być dobre 2D ale na markowej. Na noname producenci oszczędzają na podzespołach i stąd gorsza jakość obrazu.Gdy kupiłem IIyame miałem ten sam problem.Dopiero na Radeonie Herculesa obraz ostry 1600x1200 100Hz na Gigabyte 8500 zauważalnie gorsza jakość obrazu.Miałem także podłączony do tego monitora Ginworda gf4mx obraz był także ok.Na klonach radeona 7500 obraz 2D tragedia.Jedym słowem chcąc mieć dobry obraz 2D nie wystarczy dobry monitir potrzebna jest także dobra markowa karta graficzna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...