Jump to content
Sign in to follow this  
Elektronek

Subedit - Windows 7 / 8 / 8.1

Recommended Posts

A ja mam troche inny problem.

Zmieniłem te uprawnienia w rejestrze, zainstalowałem subedita, potem patcha (oba zgłaszały błedy ale dalem ignoruj). Subedit przy starcie wywalił błąd o braku klasy ale się włączył, nie chciał odpalić filmu (przekreślony kadr). Dopiero po zmianie ścieżki na folder subedita w rejestrze odtwarza filmy ale w jakimś zmniejszonym oknie (jakaś połowa ekranu. Po bokach czarne pasy. Jakoś też straszna. Napisy nie są przeźroczyste. Sprawdzałem też z wyłączoną kompozycją pulpitu, bez zmian.

Pomóżcie bo tłumacze napisy a po przesiadce na w7 64bit nie mogę normalnie działać. Chyba że polecicie inny program gdzie w jednym oknie jest odtwarzany film i edytor napisów i można w prosty sposób tłumaczyć wersy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.dobreprogramy.pl/Subtitle-Workshop,Program,Windows,16737.html

 

Nie widzę powodu by się dalej męczyć z SubEditiem - do oglądania filmów dużo lepiej sprawują się MPC Home Cinema czy PotPlayer, zaś do obróbki napisów od samego początku wolałem Subtitle Workshop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najgorsze jest to że dzisiaj zainstalowałem Subtitle workshop i tam też nie ma obrazu, jest tylko głos. Wszystkie inne playery działają normalnie a te które potrzebuje do robienia napisów sobie nie radzą.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dołączona grafika

Po pierwsze patch do rejestru miał być na samym końcu dodany. Jeśli wszystko jest przeprowadzone poprawnie (zgodnie z instrukcją) to nigdy nie ma problemów z działaniem SubEdita na jakiejkolwiek wersji Windows 7.

Jak nie dasz sobie rady, to się odezwij, to ci to zdalnie zrobię.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,

 

Mam W7 pro, 32-bit. SubEdit działa bez problemu po wykonaniu Waszych porad. Nie ma już żadnych przekreślonych ekranów itp.

 

Dwa dni temu zacząłem tłumaczyć film w formacie dat (stare VCD). Zmieniłem rozszerzenie ma mpg (gdzieś przeczytałem , że to to samo) i działało. Przetłumaczyłem parenaście linijek. W 5-6 minucie po n-tym wciśnięciu ctrl+L film nie chciał się powtórnie uruchomić, zapauzował się na stałe... Uruchomienie od początku przebiegało długo, odtwarzał, a potem przy którejś z kolei pauzie znowu nie chciał się uruchomić. Wraca po,może, pół minucie i tak od nowa, w związku z czym praca jest niemożliwa.

Sciągnąłem ten film z YT, w postaci mp4 - okazało się że Subedit nie obsługuje, skonwertowałem więc do wmv i z jego uruchomieniem nie ma żadnego problemu - tylko że paskudnie przerywa, ,,skacze'' , opóźnia, łamie głos.... Nie bardzo wiem co dalej, to nie jest film, który można dostać z innego źródła, staroć z lat 60-ych.

Co z tym datem, ripować vcd do innego formatu (czym?) ? czy ściągać z YT i konwertować do czegoś innego ? (czym? )

Pomóżcie. Z góry dzięki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@noname1982

To widocznie źle przeprowadzasz tę operację. Post 99 w tym temacie to pełna instrukcja. Filmik jak się zmienia uprawnienia oglądałeś? http://rapidshare.com/files/455020418/SubEditUprawnienia.avi

 

@ghudunfur

Zmiana, instalacja jakichś innych kodeków nie pomaga? Najlepiej gdybyś dał link, czy coś do tego pliku, to można by sprawdzić, czy problem dotyczy tylko twojego komputerka, czy jest to wina SubEdita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Można prosić o reupload filmiku instruktażowego i pozostałych plików?

Poprzednim razem zadziałało super, a teraz brak plików niestety Dołączona grafika

Edited by WilloW83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam

 

Subedit player chodzi jak trzeba pod win7, przynajmniej mi, nie uświadczyłem z nim większych problemów, których bym sam nie rozwiązał, jednak dopiero kilka dni temu zwróciłem uwagę, że napisy, a dokładnie ich obramówka ( tło napisów/cień ) jest brzydka, lekko pixeluje ( brak ostrości ), w porównaniu do innych playerów wręcz stwierdzam, że jakość ich w subedit w moim wypadku pozostawia wiele do życzenia, czy ktoś porównywał jakość napisów w subedit playera z np: MPC-HC?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witajcie, odświeżę temat; jak kiedyś pisałem dzięki radom Elektronka pod 7-mką Prof. SE  śmiga jak złoto. Niestety nie byłem w stanie dojść do ładu pod Vista Business, co więcej spotkałem się w sieci z komentarzami, że tam to naprawdę ślepa uliczka.

Łatka nic nie daje, a WMP nie da się odinstalować :/  Ciekawostką jest to, że przy uruchomieniu wyskakuje to samo co u mnie przed zastosowaniem ściezki postępowania z wpisami w rejestrze, czyli ,,klasa niezarejestrowana''. Może to oznaczać , że to także temat uprawnień. Jakich w związku z tym wpisów szukać w Vista Business? Bo chyba paczki Elektronka nie można dopisać do rejestru w Viście? Dołączona grafika 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, zrobiłem wszystko i działa jak złoto, chociaż ciekawi mnie obsługa formatu wmv w sub

edicie. Zainstalowałem Windows Media Lite i gdy próbuje odtworzyć plik wmv, to wyskakuje

błąd:

Klasa niezarejestrowana. AviTam: wmv.



Mam coś zmienić w rejestrze czy jak? :)



I OGROMNE dzięki dla Autora tematu, oglądam dużo tutoriali w sub-edit'cie, pamiętanie

momentu, w którym przestało się film oglądać i zachowanie pełnego ekranu przy kombinacji

klawiszy Alt+Tab są dla mnie bezcenne, nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez nich :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja już nie wiem co jest... Przeczytałem już wszystko o tych napisach przezroczystych... zrobiłem już chyba wszystko... a i tak nic nie działa... jak wyłączyć to czarne tło pod napisami?

Tylko nie piszcie, że trzeba uruchomić jako admin, wyłączyć kompozycje pulpitu, otwierać ze zgodnościa, wyłączyć WMP czy rejestrować plik ocx przez regsvr32... wszystkiego próbowałem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Instalowałeś Vista patcha z ignorowaniem? W 99% przypadków było to tylko wyłączenie kompozycji pulpitu. Być może już tak namieszałeś z kodekami, programem i tymi wszystkimi poradami, że zrobił się jakiś syf. 

Jaka grafa tak z ciekawości (może intel GMA w wersji mega kijowej i stąd problem Dołączona grafika

Wydaje mi się, że total czystka wszystkiego związanego z odtwarzaniem (włącznie z rejestrem - foldery subedita), a potem od początku.

W załączniku masz też moje ustawienia subedita (zmienić na *.reg)

subedit ustawienia.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Próbował ktoś instalować SE na Win 8 / Win 8.1 ?

 

Raz próbowałem i odpuściłem sobie na razie W8 , m.in. z powodu SE - za bardzo się przyzwyczaiłem do niego , do tego ma parę wygodnych opcji .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki Elektorek :)

 

Trochę kombinacji i SubEdit działa, ale mam problem z dźwiękiem...
Nie wszystkie filmy SubEdit odtwarza z dźwiękiem, jeden mkv dźwięk jest, inny mkv - cisza, to samo z avi.
Na media player classic wszystkie są z dźwiękiem.
Czy jest to problem z kodekami? Mam zainstalowane satsuki.
Czy też jest to znowu problem jakiś z windowsem 7?

 

Uruchomiłem bez WMP i vistapatch w trybie zgodności z vista SP1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, czy możliwy jest reupload filmiku instruktażowego i pozostałych plików z postu 99? Widzę, że Elektronek odwalił kawał dobrej roboty. Zabieram się za to po raz pierwszy po instalacji Win7....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zależy co chcesz zrobić .

 

Same uruchomienie Subedita pod Win 7 jest w miarę proste .

 

Potrzebujesz do tego Subedit Vista Patch , przed instalacją SVP musisz wyłączyć WMP - zrobisz to z pomocą Panelu Sterowania .

 

Panel Sterowania > Programy i Funkcje > Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows .

 

W tym aplecie odszukujesz pozycję Funkcje multimedialne , rozwijasz ją i odznaczasz Windows Media Player .

 

Potem instalujesz Subedita , potem SVP i wszystko powinno działać .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki za szybką odpowiedź. Za pierwszym podejściem zrobiłem tak:

1) w panelu sterowania wyłączyłem WM Player i WM Center

2) po restarcie komputera zainstalowałem Subedit 4072 jako administrator

3) zainstalowałem Vista Patch jako administrator

 

W efekcie Subedit nie uruchamia się - widzę błąd "klasa niezarejestrowana". Program uruchamiam jako administrator, wyłączam kompozycje pulpitu i nic nie pomaga. Dlatego postanowiłem zastosować sposób z postu nr 99.

 

Kiedy mam zainstalowany WMP to Subedit uruchamia się, ale słyszę tylko dźwięk i widzę tylko przekreśloną ikonę na środku - brak obrazu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przy 3 nie wyskoczył ci czasem jakiś błąd ?

 

Bo mi się 2 razy trafił błąd i Subedit nie chciał działać ( w tym raz na Win 7 X64 ) .

 

Swego czasu jakoś to obszedłem i działa ale nie pamiętam jak .

 

Sprawdź czy po wprowadzeniu do rejestru ustawień z postu #165 SE zadziała .

Edited by reyden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Subedit działa :)

 

U mnie na Win 7 Pro x64 PL klucze zniknęły po restarcie więc potrzebowałem twojego pliku reg.

 

Ogromne dzięki!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy może ktoś posiada wersję portable tego odtwarzacza? Znalazłem w internetach info, ze taka wersja była i ponoć można ją było bez problemu uruchomić na win7, ale każdy link którego próbowałem był martwy. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Instalator tylko rozpakowywał pliki i tworzył skróty, więc bez różnicy. Zabawy dokładnie tyle samo co przy zwykłej, zabawy totalnie pozbawionej sensu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy komuś udało się poprawnie uruchomić Subedita na Win 8.1?

 

Dzięki temu wątkowi udało mi się po dłuższych zmaganiach go uruchomić, ale pozostają dwa problemy: nieprzezroczyste napisy i pikseloza. W Win 7 rozwiązywało się to przez wyłączenie kompozycji (ma ktoś jeszcze plik do Startera? linki nie działają :( ), w WIn 8.1 opcji wyłączania kompozycji już nie ma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.