de4th Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Witam, Poszukuje zasilacza do nastepujacego konfigu: C2D E8400 Asus P5Q Pro A-Data 2x2GB EE 1066MHz Gigabyte HD4870 X2 2GB HDD WD640AAKS Pioneer DVR-216D Wazna jest dla mnie cena (530zł to absolutne maximum) oraz zeby posiadal odpinane kable, pracowal stabilnie i byl w miare cichy :) Moje typy: ENERMAX Modu82+ 525W - ponoc najlepszy, tylko ta moc mnie nie przekonuje [511zł] Be-quiet Dark Power P7-PRO-650W [528zł] Corsair CMPSU-750TXEU - 750W [419zł] Tagan BZ PipeRock Series 600W [425zł] Osobiscie sklaniam sie ku Corsairowi ze wzgledu na dobra cene [promocja]. Co wy na to? Zestaw jest dosc wymagajacy, a z drugiej strony wiem ze na zasilaczu nie mozna oszczedzac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Siemasz Be quiet! Dark Power Pro 650W Tu masz recenzję: http://pclab.pl/art33868.html Wkrótce będę składał podobny zestaw do Twojego: http://tnij.org/cf8h B-) Pozdro 6oo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 IMO BeQuiet albo Enermax 625W jakbyś mógł dać więcej za zasilacz. Nie jestem pewny czy 525W sobie swobodnie poradzi ale widze duże szanse. gdyby sobie poradził to byłbym za Enermaxem 525W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 BQ DPP 650W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zdecydowanie BeQuiet :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Najlepszy byłby Enermax MODU82+ 525W spokojnie wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buziaczek Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Enermax MODU82+ Też jestem zdania że 530 W spokojnie wystarczy. Teraz panuje moda na kupowanie ogromnych zasilaczy, a prawda jest taka że mniejsze spokojnie wystarczają. Osobiście posiadam enermaxa 425W tylko bez odpinanych kabli i jest super. Nie słychać go w ogóle i dobrze trzyma napięcia. A no i ma zdecydowanie lepszą kontrolę obrotów niż Be Quiet. Edytowane 1 Grudnia 2008 przez buziaczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 bq! też nie słychać... Mam 450-tkę i jest naprawdę cichutka. Ale Enermaxy też złe nie są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Corsair TXEU albo BeQuiet. Niby BQ lepszy, ale sam bym wziął Corsaira bo mam TXEU650W i po wymianie wiatraka na Nocuta 12cm (ten nowszy) działa jak półpasyw (autentycznie porównywałem z Tacensem). Startuje z 600rpm i spada do 450rpm. 0 hałasu. A napięcia solidne jak skała, ale zestaw aktualnie stoi na BE-2350 + 1xHDD + 8800GT od Zotac'a, więc niezbyt wymagający. Od siebie polecam Corsair'a ale BQ też good. No i Corsair tańszy o 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...