CavV6 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Jaką najlepszą kartę mogę kupić na niskim śledziu do laptopa? Koniecznie na PCI.. Nie ma zbyt dobrego wyboru, aktualnie używam i945.. Czy mogę mieć coś lepszego? To co znalazłem... http://allegro.pl/item475063735_dell_radeo...r_fv_sklep.html http://allegro.pl/search.php?string=niski&...1&country=1 http://allegro.pl/item490451868_m9600_low_...d_zlotowki.html << czy to jest odpowiednik R9600? :blink: Niestety nie jestem na bieząco, stąd nie wiem co jest lepsze aktualnie od czego.. oo, i jeszcze taka.. http://allegro.pl/item486513102_powercolor...asywna_0db.html Edytowane 1 Grudnia 2008 przez XLR8R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Weź powiec na jaki slot to am być bo masz wszystkie 3 wymienione od PCI poprzez AGP na PEG kończąc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Jak do laptopa, to zły dział... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Jaką najlepszą kartę mogę kupić na niskim śledziu do laptopa? Koniecznie na PCI.. Nie ma zbyt dobrego wyboru, aktualnie używam i945.. Czy mogę mieć coś lepszego? To co znalazłem... 3159459[/snapback] Weź powiec na jaki slot to am być bo masz wszystkie 3 wymienione od PCI poprzez AGP na PEG kończąc... Jak do laptopa, to zły dział... A potrafia koledzy czytać!? Na PCI.. W laptopach nie ma kart PCI, ta ma być do stacji dokującej, więc dział dobry, bo karta PCtowa.. I nie wiem, gdzie kolega 'dzikidaniel' znalazł PEG... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 W temacie pisze jak byk - do laptopa Dell. Różnica pomiędzy PC a notebookiem chyba jest zauważalna, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 I nie wiem, gdzie kolega 'dzikidaniel' znalazł PEG... :blink:W linkach z allegro. Jak nie wiesz to pisz i czytaj uważnie. Ja bym proponował kupno karty pod PCI i zmiana śledzia na niskoprofilowy. Jakiś radek 9200 to jest max co warto wstawić. Powyżej to taniej będzie wymienić ołyte na nowszą z PEG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Dobra, jeszcze inaczej dla nieczytających :) Karta ma być na PCI i niskoprofilowa DO STACJI DOKUJĄCEJ. http://allegro.pl/item490451868_m9600_low_...d_zlotowki.html << czy to jest odpowiednik R9600? A co z tą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Dobra rozumiem, że jesteś początkujący. Nie czepiam się że piszesz co innego, a podajesz w linkach co innego. Podałeś kartę na AGP. Ja tez zaczynam się zastanawiać czy ci chodzi o stare pci czy o nowe pci-e. Bo wbrew pozorą to jest różnica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Dobra, ja was nie rozumiem.. Nie, nie jestem początkujący, może nie zwróciłem uwagi na linki. Chodzi o PCI, NIE PCI-E, napisałem przecież parę razy tłustym drukiem... Czy nikt nie potrafi czytać na PurePC tak jak potrafili wszyscy na poprzednim forum..? PCI, zwykłe szare, stare PCI... I pytam o karte z ostatniego linka przede wszystkim, bo wydaje sie najmocniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Jak by na to nie patrzec to karta z ostatniego linka jest na AGP...... moze poszukaj czegos TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Jak by na to nie patrzec to karta z ostatniego linka jest na AGP...... moze poszukaj czegos TUTAJ Dzieki, a ktora w takim razie bylaby najlepsza, i czy ktorakolwiek bedzie lepsza od obecnej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 (edytowane) W zasadzie to prawie kazda bedzie lepsza od integry...napisz jeszcze do czego chcesz uzywac tej grafy...gry czy zalezy Ci na wysokiej jakosci obrazu np. w windzie.... Jezeli chodzi o najwyzsza jakosc obrazu to bez watpienia jakis Matrox. Mozesz jeszcze wziac pod uwage Radka 9200 lub Quadro 280 i w zasadzie to tyle na temat. Edytowane 2 Grudnia 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 W zasadzie to prawie kazda bedzie lepsza od integry...napisz jeszcze do czego chcesz uzywac tej grafy...gry czy zalezy Ci na wysokiej jakosci obrazu np. w windzie.... Jezeli chodzi o najwyzsza jakosc obrazu to bez watpienia jakis Matrox. Mozesz jeszcze wziac pod uwage Radka 9200 lub Quadro 280 i w zasadzie to tyle na temat. W tej chwili i945, 256MB, obsługa sprzętowa wszystkich chyba shaderów etc - wszystko płynnie działa z wszystkimi opcjami w Viscie Ultimate. Chodzi o mozliwość zagrania w jakąś nowszą grę - czy jest to możliwe z jakąś grafą na PCI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Złącze PCI jest za mało wydajne do nowszych kart raficznych. W nowsze gry nie pograsz choćbyś wsadził najszybszą kartę bo PCI ograniczy jej wydajność praktycznie do zera. Jeśli myślisz o nowych grach to niestety czeka Cie wymiana nie tylko samej grafiki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 I wszystko w temacie, czyli jednym slowem, nawet jesli nie chodzi o nowsze gry - przez karte na PCI lepszej niz mam wydajnosci 3D nie osiagne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Raczej nie. Myślę że max w co pograsz to taki FarCry z przed kilku lat i to rczej na min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Raczej nie. Myślę że max w co pograsz to taki FarCry z przed kilku lat i to rczej na min. Ogromne dziękuję za pomoc! :) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...