Preston81 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 kupilem sobie jednak tego funaia tv32" ffajny bo fajny ale podlaczylem do kompa przez d-sub -przejsciowka dvi na karcie i dsub w tv problem jest taki ze jak wlaczam jakas gre to tylko slysze np far cry 2 slysze to logo ubisoftu ale nic nie widze po chwili wywala mi napis nieprawidlowy format??? glowie sie i nie wiem co zrobic 1 gra mi tylko dziala cs 1.6 zadne inne nie dzialaja btw nawet wyswietlacz kwiatek 3w w win xp karta jaka mam to 9800gt podlaczony mam tylko tv bez monitora moze powinienem cos w sterownikach pogrzebac??? filmy dzialaja - kiedys na starym kompie jak klonowalem obraz to z kolei filmy mi dzialaly na kompie a na tv byl czarny obraz dziwek jest ok ael jak by sie to wylaczalo i nie obslugiwalo obrazu z gry co to moze byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 monitora się tak nie podłącza do kompa... d-sub analogowy nie umozliwia przesyłu sygnału wysokiej rozdzielczosci... podłacz przez kabel DVI 24 pin do HDMI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 kurcze pulit wyswietla w 1360x768 ale gier juz nie wywala nieprawidlowy format dzis kupie kabel hdmi i powiem co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 (edytowane) no to wyluzowałeś, sprawdź czy ma dedykowane wejście HDmi dla dvi powinno pisać coś w deseń HDMI/DVI IN i spróbuj ponownie lub ewentualnie wygląda to jak gra nie startuje od razu w 1360x768 to TV nie umie zmienić rozdziałki spróbuj może na zwykłym monitorze ustawić grze 1360x768 i potem spróbować uruchomić grę na tv jak działa no to kupiłeś szrota. Edytowane 2 Grudnia 2008 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 dla mnie troszkę dziwne, że pulpit działa a gierki nie... ale cóż imho kupuj kabel hdmi ew. przejściówkę DVI (żeńskie) -> HDMI (męskie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 kupilem kabel hdmi dvi podlaczylem przelaczylem w tv na hdmi 1,2 i nic brak sygnalu.... ale wczoraj w starach namieszalem :/ jak to poustawiac?? btw na monitorze ustawilem 1360x768 i w grach tez.... fi,lmy dzialaja pieknie ale gry nie tylko dziwek slychac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 człowieku po kolei: 1. sprawdź w sterach czy masz autowykrywanie TV 2. wyłącz kompa 3. podłacz hdmi do tv 4. włącz kompa i powinien być od razu obraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 (edytowane) no ok :) juz dziala :) tylko nie wiem teraz dlaczego na tv jak mam wyswietlony pulpit nie mam ikonek :) tylko mam tapete to chyba zzalezena od rodzaju wyswietlania :) no nie? teraz mam monitory skonfigurowane niezaleznie od siebie tj dualviev jak mam to poustawiac jak chcialbym zrezygnowac z monitora?? btw w dualviv zauwazylem znaczny spadek kolorow na moim monitorze crt jakis taki szary sie zrobil obraz nie wiem jak teraz uzyskac rozdzielczosc 1360 x 760 na pulpicie mam teraz 1280x768 no i przelaczylem by tv byl jako glowny wyswietlacz i teraz nie bardzo wiem jak wrocic by monitor byl glowny poniewaz w ustawieniach zaawansowanych nie mam juz zakladki nvidia.... i jeszcze przy testowaniu "jakiego rodzaju chcesz zastosowac definicje hdtv" cz jakos tak i do wyboru jest 480p 576p 720p 1080p ??? co tu zaznaczyc przy podgladaniu wszystkie mi pokazuje tylko niektore jak by na zoomie a 1080 mniejszy Edytowane 2 Grudnia 2008 przez Preston81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 nie kumam 1 mam monitor i tv sklonowane w tym trybie moge ustawic rozdzielczosc 1360x 760 jesli chcialbym odpiac sie od monitora i zostawic obraz tylko na tv czyli robiac go podstawowym rozdzielczosc zmienia mi sie automatycznie na 1280x768 i nie moge jej zmienic na 1360x768 tylko jakies inne tj 1600x900 itd nie wiem jak ustawic by zostac tylko przy tv?? ma ktos jakas rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 jak nie umiesz ustawić niestandardowej rozdzielczości to zostaw 1280x720 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 niby rozdzielczosc zbudowana to 1280 x 720??? myslalem ze 1360x720 pododawalem rozdzialki wlacza sie nawet 1920x1080 ale wtedy wszystko jest za male myslalem ze ten tvb ma max rozdzialke 1360x720 dzis rano sie zdziwilem wczoraj wszystko poustawialem i bylo ok a dzis wlaczam kompa i brak sygnalu bios sie pokazal znak ladujacego sie windowsa ...i to wszystko pozniej dzwiek wejscia do xp i brak sygnalu jak by mi sie rozdzialka przestawila cz jak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 no bo matryca ma 1366x768, a to co Ty zobaczyłeś było interpolacją zalecam Ci nie przekraczanie natywnej rozdzielczości, bo będzie tylko gorsza jakość no załadowała się winda i pewnie coś Ci się przestawiło z rozdzielczością/odświeżaniem imho ustaw na tv 1280x720 i skalibruj sobie kolory, podświetlenie itp na pewno będziesz zadowolony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 ok 1280x720 juz mam ale jesli mozesz podaj mi jak mam te kolory poustawiac pewnie powiesz wlg uznania ale z checia sprawdze to co mi zalecisz kolorki mnie troche raza no i czcionki sa nie wyrazne nie wiem szczerze jak to poustawiac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 teraz nie mogę, dopiero jak przyjadę do rodziców to sprawdzę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 przeczytaj dokładnie instrukcje może matryca nie do końca obsługuje 1360x768 po VGA a na PC siedzieć i korzystać z dopalczy kolorów Tv to trochę overkill sprawdź czy działa 1280x768 albo czy nie masz wyboru rozdzielczości matrycy z pod menu trybie PC RGB w moim LG coś takiego jest w trybie PC ale używam HDMI-DVi i też działa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 kurcze teraz mam inny klopot kobita chce mi wywalic moj ukochany monitor21", teraz mam kompa podlaczonego pod tv , spoko ale co kiedy bede musial formatowac kompa w tym przypadku chyba monitor jest niezbedny prawda bo na tv tego nie zrobie no nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 nie, nie jest niezbędny, przecież od razu przy bootowaniu zaskakuje sygnał, si? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 no tak botowanie , format instalki i co pozniej normalnie bedzie go wykrywac jako wyswietlacz glowny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 tak żadnych problemów jadę tak prawie 10 miechów i mnóstwo reinstalek za mną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 no tak botowanie , format instalki i co pozniej normalnie bedzie go wykrywac jako wyswietlacz glowny?? dokładnie tak, ale imho jeżeli będziesz chciał pracować z tekstem to siedzenie przed tak dużą powierzchnią będzie męczące z powodu niewielkiej czytelności małych czcionek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 monitora się tak nie podłącza do kompa... d-sub analogowy nie umozliwia przesyłu sygnału wysokiej rozdzielczosci... podłacz przez kabel DVI 24 pin do HDMI... bzdury kolego wypisujesz - analogowy d-sub obsługuje rozdzielczości do 2048x1536 i wszelkie hd działa na tym bezproblemowo o ile nie korzysta z hdcp a kolega to niech ustawi odswiezanie na 60hz i rozdzialke natywna dla tego tv i powinno byc ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...