t3ster Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witam. Postaram się jak najlepiej opisać mój problem. Otóż jakiś czas temu zainstalowałem ponownie Vistę, oczywiście wszelkie sterowniki zaktualizowałem, wszelkie poprawki to samo. Więc chyba nie o to chodzi, mianowcie: od pewnego czasu w czasie korzystania z internetu, gg, rozłącza mnie z moją domową siecią wifi ( router Linksys WRT54GL ) , objawia się to w ten sposób, że w zależności od humoru komputera co jakiś czas ( raz po 5 minutach od włączenia komputera innym razem po 10h ) wyskakuje ikonka w traju z wykrzyknikiem że sieci wifi jest niedostępna. W menadżerze urządzeń sieciowych przy karcie sieciowej ( intel 3945ABG ) jest napis disabled i nie mogę tego zmienić:/ Pomaga dopiero restart komputera, chociaż nie można do końca tego nazwać restartem, bo system nie chce się do końca zamknąc, muszę na "twardo" zamykać system przyciskiem POWER. Posiadam laptopa HP DV9202. Podejrzewam, że problem z wifi występuję z powodu włączającej się jakiejś usługi. Bo gdy np używam tylko torrentów i zostawiam kompa na noc to nie wyłącza się WIFI, ale gdy zaczynam intensywnie przeglądać internet ( używam Chrome ) to wifi pada. Teraz najlepsze, sytuacja dzieje się na 2 kompach, moim i dziewczyny. System oryginalny, 2 różne cdkeye, i sieć nam się wyłącza w tym samym czasie. Ktoś ma jakieś pomysły?? W mieszkaniu jest jeszcze 3 laptop z XP i tam sieć zawsze działa. Pozdrawiam i sorry, że tak dużo tekstu, ale chciałem dość szczegółowo opisać problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrch Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam! Mam dokładnie ten sam problem. Na początku myślałem, że to wina karty która jest wbudowana w kompa, ale kupno innej (linksys zewnętrzna na usb) nic nie dało. Dalej to samo. I co ciekawe blokuja się przeglądarki a gg działa ftp też. NA pasku zadań wtedy widnieje napis Trwa otwieranie strony sieci Web i tak sobie może trwać i trwać. Sterowniki zmieniałem, system był przeinstalowywany. Myślę, że to wina samego systemu i trzeba poczekać może na sp2 do visty. Zaznaczę, że wszytskie aktualizacje mam zainstalowane i sterowniki jak najbardziej aktualne. Zmieniałem również oprogramowanie router w domu i dalej nic. Pozdrawiam Piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk18 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 U mnie na Viscie x64 przy łączeniu się z siecią bezprzewodową system się zawieszał. Pomogła podmiana sterowników do karty sieciowej od XP x64. Na nich wszystko działa jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Też tak kiedyś miałem, pomogło przywrócenie domyślnej konfiuguracji routera (ten sam model) i ustawienie na nowo. Jeżeli masz Tomato: Wejdź ponownie na stronę konfiguracyjną routera i przywróć ustawienia fabryczne (w menu Administration/Configuration/Restore Default Configuration, wybierz opcję “Erase all data in NVRAM (thorough)” i kliknij OK). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...