Hesuss Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witam, mam problem z temperatura mojego E8500 a raczej z czujnikami na mobo Biostar i45 Tpower ale o tym później. A więc temperatury cpu 3,16 1.25V Box IDLE 48 stopni a po 5min Orthosa 74-75, nastepnie tak z ciekawości ustawiłem 3.65ghz 1.42V i ledwo po zaladowaniu sie windy 60 stopni, 10 sekund Orthosa 90-99 stopni :blink: Boxowe chlodzenie, pasta arctic silver5, radiator dobrze przylega do cpu, tempy mierze realtemp tj max100 everest pokazuje to samo. Pobiegłem z moim cpu i chłodzeniem sprawdzic go u kumpa na innej mobo, zamontowałem proca z moim boxem ustawiłem 3.65ghz 1.42V tak jak u mnie, a tu realtemp pokazuje 39 stopni w idle, 70 stopni stress, więc tempy dobre jak na vcore 1.42. Wiecie może co jest grane?? Wyglada na to ze moja mobo zawyża temperatury około 25-30 stopni ale pewien nie jestem bo tak to bym odesłał płyte na gwarancje. Spotkał sie ktoś z takim przypadkiem?? Strasznie mnie to irytuje i nie mam już pomysłów co z tym zrobić :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Spróbuj zaktualizować bios na płycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesuss Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Spróbuj zaktualizować bios na płycie Wątpie żeby to coś dało, ale na pewno warto spróbować..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 czujniki temp. znajdują się w rdzeniach, może masz fajną sztukę której do 4 GHz potrzeba tylko 1,15 Vcore obadaj B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesuss Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 (edytowane) czujniki temp. znajdują się w rdzeniach kurde to czemu na innej mobo tempy sa o 25-30 stopni niższe niż na moim biostarze? :blink: może masz fajną sztukę której do 4 GHz potrzeba tylko 1,15 Vcore obadaj cool.gif nieee da rady:D Moj e85 to selekt od meerona z forum i u niego temperatury były normalne, u kumpla na gigabajcie tez tempy w normie, wychodzi na to ze tylko na moim biostarze tak szaleja :huh: Edytowane 2 Grudnia 2008 przez Hesuss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 nie mozesz tego tak po prostu olac? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesuss Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 nie mozesz tego tak po prostu olac? :) No juz sie do tego powoli przyzwyczajam :wink: ale strasznie mnie to irytuje bo nie mam 100% czy to płyta oszukuje czy jest to żeczywista temp proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Przy temperaturze 90*C radiator powinien być bardzo gorący. Sprawdzałeś w ogóle ręką, jak jest nagrzany? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Core 2 Duo E8000 - E8190 / E8200 / E8300 / E8400 / E8500 / E8600 Przylepiony, duzy zbiorczy. Tylko ci co przeczytali regulamin go widza :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...