Fitopato Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Jako, że mój obecny monitor idzie do drugiego komputera, jestem zmuszony kupić nowy. Zastanawiam się głownie nad : Samsung T220, oraz LG L227WT. Czemu akurat te ? Kierowałem się początkowo wyglądem ( Samsung jak dla mnie baja ;D) Z czasem patrzałem na czas reakcji, kontrast itp. Który lepszy ? Chodzi o monitor do powiedzmy +/- 850 zł. Ewentualnie proszę o podanie innych, lepszych monitorków. Z góry dzięki, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake4r Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Ja wczoraj nabyłem tego T220 i jestem bardzo zadowolony, super obraz, kolorki tez. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JaGu83 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Ja bym polecił zdecydowanie ten monitor LG LCD 22" W2284F-PF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Jako, że mój obecny monitor idzie do drugiego komputera, jestem zmuszony kupić nowy. Zastanawiam się głownie nad : Samsung T220, oraz LG L227WT. Czemu akurat te ? Kierowałem się początkowo wyglądem ( Samsung jak dla mnie baja ;D) Z czasem patrzałem na czas reakcji, kontrast itp. Który lepszy ? Chodzi o monitor do powiedzmy +/- 850 zł. Ewentualnie proszę o podanie innych, lepszych monitorków. Z góry dzięki, pozdrawiam. 227WT jest o klasę lepszy, konkurentem dla Samsunga T220 jest ze strony LG W2252TQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitopato Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 227WT jest o klasę lepszy, konkurentem dla Samsunga T220 jest ze strony LG W2252TQ Ten LG W2252TQ trochę słabszy od T220 - zdecydowanie gorszy kontrast, a tutaj nasuwa się moje pytanie : Jak wygląda sprawa z gwarancją na pixele ( hot,bad itp.) u LG i Samsung'a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 LG zazwyczaj daje 30 dni na każdy rodzaj uszkodzeń pixeli.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 odpusc sobie samsunga poczytaj jakie jaja robia z jakakolwiek reklamacja servis samsunga to tragedia zapytaj w sklepie ,btw kolory wcale nie sa zachwycajace nie ma tez za duzej regulacji tego monitora w pionie i poziomie poprostu klocek ale przyznal design ladny ale nic pozatym! LG slaby i tyle w sklepach odradzaja zakupu lg :] zobacz to http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=IIY+LCD+PLE2207WS-B iyama jak cos sie stanie z nia to od reki masz nowy model oczywiscie w ciagu tych 30 dni no i iyama jest zdecydowanie lepsza od lg , na matrycach samsunga lecz nie z takim kulawym i bamberskim podejsciem do konsumenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ze coś tam komuś nie wyszło z serwisem to od razu odradzać monitory Samsunga. Ludzie nie popadajcie w paranoje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitopato Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) Ze coś tam komuś nie wyszło z serwisem to od razu odradzać monitory Samsunga. Ludzie nie popadajcie w paranoje... Niby ta, ale co do serwisu iyamy to się zgodze. Miałem kiedyś monitor iYamy 17'' to faktycznie bardzo miła obsługa. Natomiast co do samego monitora - to jakoś mnie nie przekonuje :rolleyes: . Teraz zastanawiam się nad LG 227WT a Samsungiem T220. ;) Edytowane 5 Grudnia 2008 przez Fitopato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake4r Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zapanowal dziwny stereotyp, na temat produktow samsunga zeby nie brac bo serwis jest lipny, z kolei drugi przypadek dotyczy lg, "bierz lg bo ma 30 dni gwarancji na pixele.." Moim zdaniem to nie sa glowne argumenty dlaczego wybierac lub nie wybierac danego produktu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JaGu83 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ktoś wspomniał, że w sklepach odradzają LG. Ludzie, a kto Wam powie prawdę w sklepie na jakim sprzęcie mają większą marżę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zapanowal dziwny stereotyp, na temat produktow samsunga zeby nie brac bo serwis jest lipny, z kolei drugi przypadek dotyczy lg, "bierz lg bo ma 30 dni gwarancji na pixele.." Moim zdaniem to nie sa glowne argumenty dlaczego wybierac lub nie wybierac danego produktu.Te wszystkie low-end 22" TN są tak podobne do siebie że argumenty gwarancyjne jak najbardziej mają znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zapanowal dziwny stereotyp, na temat produktow samsunga zeby nie brac bo serwis jest lipny, z kolei drugi przypadek dotyczy lg, "bierz lg bo ma 30 dni gwarancji na pixele.." Moim zdaniem to nie sa glowne argumenty dlaczego wybierac lub nie wybierac danego produktu. Dla mnie to kluczowy argument, jak traktuje mnie producent który bierze odemnie pieniądze, przy zakupie od razu wykluczyłem każdego producenta który kasuje mnie na $ a chwile pozniej jesli znajde uszkodzony pixel każe mi spadac na drzewo, ja nie daję takim zarobić. Oczywiście nie jest to argument by wziąć gorszy monitor z lepszą gwarancją ale obecnie każdy uznany producent ma model który jest porównywalny z konkurentami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitopato Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Mam jeszcze jedno, ostatnie pytanie - czy odległość ok. 70-80 cm. od monitora nie będzie powodowała zmęczenia oczu ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...