Skocz do zawartości
freaker

Problem Z Nagrywaniem Dźwięku Na Kompie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem z nagrywaniem dźwięku na komputerze. Używając różnych programów zawsze do sygnału dodawane są drobne zakłócenia. Nagrywając ciszę na komputerze przy dużym powiększeniu widać na wykresie dodawane śmieci. Używałem różnych programów i zawsze jest to samo.

Czym to może być spowodowane?

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vista 64bit, e2140@2,66, 4GB RAM, BE-QUIET STRAIGHTPOWER 450W

E-MU 1212m

sposób nagrywania nie wiem właściwie, po prosty przycisk record w Audacity i "nagrywaj dźwięk" w EAC

w mikserze wszystko wyciszone, ale to nie ma znaczenia, bo sygnał idzie bezpośrednio na spdif i mikser nie działa

z tymi kablami to nie wiem o co Ci chodzi, zwykłe kable sata do dvd i dysku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idzie na spdif i gdzie?jakis odbiornik?

karta idzie na spdif out i wraca do spdif in. Testuje wyjście cyfrowe, chcę sprawdzić, czy karta jest w stanie przesłać dane poprzez spdif bez żadnych ingerencji w sygnał i na razie mi to nie wychodzi.

ptanko - po co ci semi pro karta jak masz taki problem?

A co w tym problemie jest nie tak?

Kartę kupiłem jako transport do zewnętrznego DACa, nie do obróbki dźwięku. Sprowadziłem ją dość okazyjnie ze Stanów.

Widzę, że masz tą samą kartę. Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie, czy podłączając coś pod wyjścia analogowe słyszysz lekki szum? Wyjścia analogowe szumią nawet gdy nie puszczam żadnego sygnału, a nawet jak wszystko jest zmutowane.. Czy to normalne w tej karcie?

skad chcesz ten sygnal nagrywac?audacity to tepy program jak kazdy - musisz mu pokazac skad chcesz nagrac ...

Ale tutaj nie ma problemu. Nagrywam sygnał bez kłopotu tylko chodzi mi o te śmieci w sygnale. Edytowane przez freaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi