Skocz do zawartości
agys21

Ati 1650pro A WyŚwietla 1600 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem na allegro karte ATI Sapphire 1650 pro, niestety odpaliłem system i wyświetla mi 1600PRO, everest to samo, czy może tak byc ze wyswietla mi tylko serie, a nie dokładny model?

Dodam iż patrzyłem na benchmark i taktowania mojej karty są takie same jak podawane tam dla 1600 pro. testowałem 3d markiem (niecałe 3 tys pkt.) a 1650 pro ma koło 5 tys.

Dodam że moja płyta to ECS K7S5A ( agp x4), procek duron 1,2 , 1gb ramu

proszę o szybką odp. z góry dzięki.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulują kupna karty , nie dość że ktoś cię oszukał to nawet tego X1600Pro nie wykorzystasz .

Twój procesor będzie ostro hamował kartę - ta karta powinna robić ponad 4 000 pkt w 3D marku 05 .

Zwróć tą kartę do sprzedającego a jak nie będzie chciał przyjąć to zgłoś do allegro i ew. na policję .

Do twojego kompa w sam raz będzie będzie R9500Pro , chociaż ten Duron będzie ją hamował to nie aż tak jak tego X1600Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat co do 4850 wyświetlanego jako 4800 , w tym przypadku chodzi o serię .

Nie ma samego Radeona HD4800 .

Natomiast są zarówno X1600Pro i X1650 Pro , sprawdź jaki typ pamięci ma twoja karta - jak DDR2 to będzie to 1600Pro , a jak DDR3 to X1650Pro .

Takotwanie karty nie daje 100% pewności , kiedyś w serii FX był podział na takty 2D i 3D , może tu jest podobnie .

A można wiedzieć jaka to płyta i proc ??

Skoro ramu nie wymieniasz to max. co kupujesz to X2 z płytą pod S939 lub jakiegoś Asrocka S775 + P4/Celeron/Pentium D / C2D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi