Skocz do zawartości
LevyKwidzyn

Dobrze Wybrałem?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mialem mieć droższy komputer ale gadalem z rodzicami i niestety mam ograniczony budżet. Do sedna:

Oceńcie zestaw. Bede kupował w tym sklepie: http://inet.avx.pl/

No więc tak:

Procek: E5200

Grafa: HD 3850 512\256 (ddr3 oczywiscie)

płyta gł: GA-G31M

Hdd: jakis samsunga 160 gb (wiekszy niepotrzebny)

pamięć: 2 gb ddr2 800

zasilacz: Pentagram psf-430

Obudowa: Jeszcze niewiem... Jakas do 100zł

Czy to wszystko będzie ze sobą dobrze grało ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli dasz radę dorzucić 50 plnów to graficzną zmień na 9600GT, jeżeli nie to na HD4670.

Dysk ja bym brał 320GB różnica w cenie rzędu 30-40 zł.

I zasilacz Amacrox Warrior 400W.

Edytowane przez Wodzu_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest wydajniejsze? HD 3850 czy 9600GT ?? Opłaca sie dopłacic 50 zł do GeForce czy zostać przy RadkU?

Będzie widoczna różnica? Chociaż jak miał bym dopłacic 50 zł to moze do HD3870 ? Lepsze taktowanie niz 9600GT

Nad dyskiem twardym jeszcze myśle...

Edytowane przez LevyKwidzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram przedmówcę.

Po za tym było się przed kupnem zgłosić tu z zapytaniem, podać budżet i pewnie wyszło by z tego coś lepszego. No ale ogólnie zestaw jest w miarę spoko. Tylko podkręć tego E5200. Grafika nV 9600. Zasilacz dobrze ktoś Ci napisał Amacrox Warrior 400W. Miałem raz go na jakiś czas i polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vistę sobie daruj (Wiśta wio)

Procek interesujący - jaka grafa hmm może 9600GT jak przedmówcy, albo używkę 8800GTS. Zasilacz oczywiście ważan sprawa, aby komp dłużej żył - Amacrox Warrior 400W również miałem ten zasilacz kiedyś i polecam. Chyba dużo testów było w roli głównej właśnie z tym zasilaczem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po kiego mu amacrox do tego 350W jak może mieć pentka 430 ? który bardzo dobrze trzyma napięcia a amacrox tańszy raczej nie jest. Grafa 9600Gt w icompie są chyba jeszcze galaxy po 345zł warto sprawdzić

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi