saleen Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam witam Podskoczyłem do kolegi obejrzeć jego Athlona 64 x2 3800+.... i jego możliwości o/c. Mobo to MSI MS-7297. Wszedłem do Biosu i cóż? Ano to co widać? Gdzie tu wejść żeby móc regulować napięcie i FSB? Ja osobiście zrobiłem oczy jak komety bo po prostu tam nie widzę takiej opcji. Nie wiem czy to znów mój głupi błąd i nie widzę tam nigdzie regulacji FSB i woltów (Bo bios przejrzałem tylko na szybko, aczkolwiek dwukrotnie i jadąc po wszystkich pozycjach menu) ... czy też jest to gdzieś ukryte. Pomóżcie proszę Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Nie jest to przypadkiem jakaś płyta produkowana dla komputerów składanych przez jakąś firmę (np. Dell/HP/Medion?)? Jeżeli tak to zmiany vcore najprawdopodobniej tam nie znajdziesz. Druga sprawa, że w przypadku CPU AMD od czasu Athlonów 64 nie ma czegoś takiego jak FSB jest HTT oraz HT. Na zrzutach które pokazałeś nie widać zmiany HTT więc pewnie konstruktorzy MOBO nie przewidzieli OC na tym sprzęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Próbowałeś może kombinacji typu ctrl+F1 ? To odblokowuje zaawansowane opcje na płytach od Gigabyte'a ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) Tak, jest to komputer firmowy HP. Co do CTRL + F1, słyszałem o tym już wcześniej więc próbowałem - niestety kombinacja ta nie działa. Zatem nie ma możliwości O/C na tym sprzęcie? A może jakiś nowszy Biosik spróbować wrzucić? Edytowane 5 Grudnia 2008 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Puk puk? Czyli nie ma możliwości podkręcenia takiego diwajsu? Lookne jeszcze za jakimiś programami spod Windy (choć to wątpliwa sprawa) i chyba poddaję się :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...