Skocz do zawartości
saleen

Athlon X2 3800+ I Msi Ms-7297 - Overclocking?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam witam

Podskoczyłem do kolegi obejrzeć jego Athlona 64 x2 3800+.... i jego możliwości o/c. Mobo to MSI MS-7297. Wszedłem do Biosu i cóż? Ano to co widać?

Dołączona grafika

Gdzie tu wejść żeby móc regulować napięcie i FSB? Ja osobiście zrobiłem oczy jak komety bo po prostu tam nie widzę takiej opcji.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nie wiem czy to znów mój głupi błąd i nie widzę tam nigdzie regulacji FSB i woltów (Bo bios przejrzałem tylko na szybko, aczkolwiek dwukrotnie i jadąc po wszystkich pozycjach menu) ... czy też jest to gdzieś ukryte. Pomóżcie proszę

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to przypadkiem jakaś płyta produkowana dla komputerów składanych przez jakąś firmę (np. Dell/HP/Medion?)? Jeżeli tak to zmiany vcore najprawdopodobniej tam nie znajdziesz.

Druga sprawa, że w przypadku CPU AMD od czasu Athlonów 64 nie ma czegoś takiego jak FSB jest HTT oraz HT. Na zrzutach które pokazałeś nie widać zmiany HTT więc pewnie konstruktorzy MOBO nie przewidzieli OC na tym sprzęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jest to komputer firmowy HP.

Co do CTRL + F1, słyszałem o tym już wcześniej więc próbowałem - niestety kombinacja ta nie działa.

Zatem nie ma możliwości O/C na tym sprzęcie? A może jakiś nowszy Biosik spróbować wrzucić?

Edytowane przez saleen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi