Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Kupilem sluchawki i mam glosniki 5.1 z racji czego nie mam wejscia sluchawkowego i nie moge podlaczac sluchawek kiedy gram, czy gdy podlacze z tylu do X-Fi Xtreme music rozdzielacz jack i wlacze tam sluchawki oraz glosniki aby graly jednoczesnie to bedzie to bezpieczne dla sprzetu?

PS. Mam wyjscie sluchawkowe w nagrywarce CD-Rom czy jest mozliwosc podlaczenia jej do karty tak aby zrobic cos ala panelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z rozdzielaczem bym nie próbował. Lepiej już podłącz front panel obudowy zgodny najlepiej z Intel HD do karty dźwiękowej poprzez kabelek przejściówkę z allegro (10 pin na x-fi na 8 pin front panel). Jeżeli podłączysz taki panel zgodny z HD, to gdy podłączysz do niego słuchawki, z tyłu głośniki powinny zostać automatycznie wyciszone. A tak na przyszłość to nie zakładaj 3 tematów na raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z rozdzielaczem bym nie próbował. Lepiej już podłącz front panel obudowy zgodny najlepiej z Intel HD do karty dźwiękowej poprzez kabelek przejściówkę z allegro (10 pin na x-fi na 8 pin front panel). Jeżeli podłączysz taki panel zgodny z HD, to gdy podłączysz do niego słuchawki, z tyłu głośniki powinny zostać automatycznie wyciszone. A tak na przyszłość to nie zakładaj 3 tematów na raz.

A ile taki panel kosztowac bedzie?

PS. Wlasnie nie chcialem... z netem cos sie dzialo.. ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi