raselak47 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Otóż mam problem właśnie z tym radeon'em ... Kiedy normalnie coś robie na pulpicie, np.: grzebie w internecie, oglądam film, słucham muzyki, obrabiam grafikę w PS itp itd. to nic się nie dzieje, ale problem zaczyna się dopiero po włączeniu jakiej kolwiek gry ... Wszystko jest fajnie przez jakiś czas aż tu nagle wyłącza się monitor ! Nie ma to jakiejś określonej reguły w jakim momencie gry czy też po jakim czasie, raz po 5 minutach a za następnym razem po 3 godzinach ... Monitor poprostu gaśnie jak gdyby komputer był wyłączony a przecież słyszę że wszystko chodzi tylko ten monitor się wyłącza ... Dodam do tego że to nie wina temperatury (nagrzewa się max do jakiś 40 stopni...), zasilacza (nowy zasilacz kupiony nie dawno CHIEFTEC 350W z dodatkowym chłodzeniem), sterowniki zmieniałem juz kilka razy ... A tutaj przed chwilą pojawił mi się taki komunikat przy czym zmniejszył odrazu rozdzielczość pulpitu: Liczę na szybki odzew... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczakin Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 mnie to wygląda na bug sterowników do visty? jedynie instalacja nowszych i wysyłanie raportów może coś dać (jeżeli nie jest to wina konkretnego egzemplarza) jednak nie sądzę żeby ati poważnie traktowała teraz swoich klientów sprzed 5 generacji możesz też mieć włączony fast write w agp (patrz zakładka w sterownikach) lub inną cholere z tych technologij przyspieszających które nie są do końca stabilne jeśli tak wyłącz je w biosie! i w sterownikach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...