Skocz do zawartości
cartoon1

daytona gf4 mx440 64 ddr wady i zalety???

Rekomendowane odpowiedzi

zapomnij o agp x8 bo to nic nie daje, tylko przeplacasz, zapomnij tez o mx bo to przestarzaly model, bierz lepiej gf3ti200, posluchaj mej rady bo bedziesz ciezko zalowal.!

Zgadzam się że AGPx8 nic nie daje, ale dla ścisłości należy dodać że GF 4 MX 440 AGPx8 ma w stosunku do modelu AGPx4 podwyższone zegary:z 250/400 do 275/510. A tak wogóle tak jak poprzednicy polecam zamiast MXa Radeona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co z tego ze masz lepsze taktowanie zegarow jak ma wolny silnik i to jeszcze okrojony z ps i vs. Co do radka to sie zgadzam, bardzo nowoczesny silnik. Ewentualnie moge polecic jeszcze innego radka hercules 9100 64mb kreci sie na 300/600 a 11000 3dmarkow to dla tej karty male piwko. cena ok 400zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnij o agp x8 bo to nic nie daje, tylko przeplacasz, zapomnij tez o mx bo to przestarzaly model, bierz lepiej gf3ti200, posluchaj mej rady bo bedziesz ciezko zalowal.!

Widac ze sie znasz jak kura na oraniu. MX440 jest nowszy niz Ti200. Nie bierz AGP 8x bo mozesz miec problemy z kompatybilnoscia, a ponadto Palit Daytona to raczej kiepska firma, wez cos z gornej polki jakosciowej.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spavatch ---> to ze gf4mx mial premiere pol roku po gf3 wcale nie oznacza ze jest lepszy wrecz przeciwnie. Moze ktos sie niezgodzi z tym faktem? Pozatym wcale nie mowilem ze gf3 jest nowszy od gf4mx tylko ze jest lepszy jesli chodzi o wydajnosc i obslugiwane technologie. MX suxspavatch ---> to ze gf4mx mial premiere pol roku po gf3 wcale nie oznacza ze jest lepszy wrecz przeciwnie. Moze ktos sie niezgodzi z tym faktem? Pozatym wcale nie mowilem ze gf3 jest nowszy od gf4mx tylko ze jest lepszy jesli chodzi o wydajnosc i obslugiwane technologie. MX sux

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie już sobie siana z tymi kłótniami. Wiadomo nie od dzis, ze MX to "zabytkowa" już jak na dzisiejsze czasy technologia GF2. Nie ma co tego z r9000 porównywać.

Pakować w to kasy nie ma sensu. R9000 starczy na dużo dłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Palit`a wlasnie Geforce 4 mx440 podkrecilem tylko pamieci tak jak w podpisie bo najwiekszy skok daja wydajnosci a mam pasywne chlodzenie (zabiegi wyciszajace) wiec nie podkrecalem rdzenia. Kupilem ja w barwkompie i dostalem je na takich malutkich kosteczkach, nie pamietam jak sie nazywala ta obudowa pamieci sa to infineon o czasie 4,7ns. Moj znajomy ma ta sama karte ale na pamieciach winbond`a 5ns, sa tez na innych takze zalezy na jaka trafic. Sadze ze jak bym walna radiatory na pamieci poszla by dalej bez artefaktow ale sa 2 lata gwarancji wiec nie bede nic kleic. Technologia tego chipsetu jest na poziomie geforce2 i to wie kazdy kto sie wczytuje w testy itd. Dlatego o pixel shader i innych bajerach zapomnij. Jest to karta w sumie tania i nie nazekam cos dochodzi do 7500 punktow w 3dmarku. Radeon`a mialem 8500 pro i sprzedalem 4 dni pozniej bo kompatybilnosc z starymi grami jak i mieszanie ze sterownikami doprowadzily mnie do obledu. Nie mowie ze dzialalo zle ale smieszne rzeczy wyskakiwaly w niektorych grach, malo ich bylo ale byly wiec wrocilem do nvdii spowrotem. Co do geforce 3 ti 200 bedzie to lepszy wybor choc drozszy, a w sumie jak chcesz kupic tego z agpx8 to styknie ci kasy zeby kupic sobie za 415zl Gainwarda ktory sie leciutko kreci do ti500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz w pelni sie z Toba druss zgadzam. A jesli chodzi o Gf3 to moge polecic ten sprzet z pamieciami 4ns. Taktowanie default 175(rdzen)/400(pamiec), mozna podkrecic na stabilne 230/530. 3dmark01SE - 9556 pkt, 3dmark03 - 1293 pkt.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12218401

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda karta która jest obecnie na rynku chodzi na AGPx4. A co tego MX to nie wiem czy przypadkiem nie jest to wersja 64bit. Kupując radka 9x00 nie masz tego problemu i to chyba obecnie najlepszy wybór. Jako konkurenta można tu podać Ti200. A co do MX podkręcanego do Ti500 heh dawno się tak nie uśmiałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli masz mało kasy to bierz MX440 ale bez AGP 8x

jeśli masz kasę tak ze 400zł to bierz GF3Ti200 i kręć go lub bierz radeona. radk może drożej wyjść ale jest nowocześniejszy.

GF3Ti200 byłby super, wybieraj zależnie od kasy jaką dysponujesz. MX440 AGP8x odpada na starcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki bardzo pomogliscie mi i wiem co juz kupie radka 9000 znalazlem takiego jednego czlkiem nie drogo za 310 zl plus koszty wysylki czyli 322zl sadze ze to najlepszy wybor jest nawet tanszy od tego gf 4 mx 440

jeszcze raz dizeki i pozdrowka

cartoon1:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki bardzo pomogliscie mi i wiem co juz kupie radka 9000 znalazlem takiego jednego czlkiem nie drogo za 310 zl plus koszty wysylki czyli 322zl sadze ze to najlepszy wybor jest nawet tanszy od tego gf 4 mx 440

jeszcze raz dizeki i pozdrowka

cartoon1:)

podaj jeszcze gdzie i jakiej firmy, bo to ze radek9000 nic nie znaczy i do tego ta cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...