cartoon1 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 chce kupic grafike mam na oku palit daytona gf4 mx 440 64ddr tv/dvi agpx8 prosze o opinie i wskazowki co do dobrej i taniej grafiki z agp x 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 zapomnij o agp x8 bo to nic nie daje, tylko przeplacasz, zapomnij tez o mx bo to przestarzaly model, bierz lepiej gf3ti200, posluchaj mej rady bo bedziesz ciezko zalowal.! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Wady: Ogólna całość Zalety: NIe ma zalet Co do agpx8 ta karta niewykorzystuje nawet w pełni agpx4. Ta 8 to taki chwyt reklamowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Lepiej kup sobie R9000pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 :lol: jedyna zaleta jest niska cena, jednak trzeba miec kupowac mx'y bo za niewielkie pieniadze ok 230zl mozna miec calkiem rpzyzwoita kartę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 zapomnij o agp x8 bo to nic nie daje, tylko przeplacasz, zapomnij tez o mx bo to przestarzaly model, bierz lepiej gf3ti200, posluchaj mej rady bo bedziesz ciezko zalowal.!Zgadzam się że AGPx8 nic nie daje, ale dla ścisłości należy dodać że GF 4 MX 440 AGPx8 ma w stosunku do modelu AGPx4 podwyższone zegary:z 250/400 do 275/510. A tak wogóle tak jak poprzednicy polecam zamiast MXa Radeona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 co z tego ze masz lepsze taktowanie zegarow jak ma wolny silnik i to jeszcze okrojony z ps i vs. Co do radka to sie zgadzam, bardzo nowoczesny silnik. Ewentualnie moge polecic jeszcze innego radka hercules 9100 64mb kreci sie na 300/600 a 11000 3dmarkow to dla tej karty male piwko. cena ok 400zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 zapomnij o agp x8 bo to nic nie daje, tylko przeplacasz, zapomnij tez o mx bo to przestarzaly model, bierz lepiej gf3ti200, posluchaj mej rady bo bedziesz ciezko zalowal.!Widac ze sie znasz jak kura na oraniu. MX440 jest nowszy niz Ti200. Nie bierz AGP 8x bo mozesz miec problemy z kompatybilnoscia, a ponadto Palit Daytona to raczej kiepska firma, wez cos z gornej polki jakosciowej. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 spavatch ---> to ze gf4mx mial premiere pol roku po gf3 wcale nie oznacza ze jest lepszy wrecz przeciwnie. Moze ktos sie niezgodzi z tym faktem? Pozatym wcale nie mowilem ze gf3 jest nowszy od gf4mx tylko ze jest lepszy jesli chodzi o wydajnosc i obslugiwane technologie. MX suxspavatch ---> to ze gf4mx mial premiere pol roku po gf3 wcale nie oznacza ze jest lepszy wrecz przeciwnie. Moze ktos sie niezgodzi z tym faktem? Pozatym wcale nie mowilem ze gf3 jest nowszy od gf4mx tylko ze jest lepszy jesli chodzi o wydajnosc i obslugiwane technologie. MX sux Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 1) Nie wspominales ni slowem o wydajnosci, napisales ze jest przestarzaly 2) GF3 tez kiepawo dzis wypada... 3) Powtarzasz sie... :roll: Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 1) a nie jest? 2) sadzisz ze wynik 9500 3dmarkow jest slaby? pokaz mi mx440 ktory moze sie choc zblizyc 3) sorry mialem czkawke ;) rowniez... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Dajcie już sobie siana z tymi kłótniami. Wiadomo nie od dzis, ze MX to "zabytkowa" już jak na dzisiejsze czasy technologia GF2. Nie ma co tego z r9000 porównywać. Pakować w to kasy nie ma sensu. R9000 starczy na dużo dłużej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Marcin --> dziekuje bardzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NPA Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Ciekawostka - kumpel kiedys mial Gf2MX tej firmy taktowanego domyslnie 120/120 i nawet nie dawal sie podkrecic do referencyjnych ustawien:(( :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Może niech kolega napisze ile chce pieniędzy na to przeznaczyć będzie łatwiej coś doradzić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Ja mam Palit`a wlasnie Geforce 4 mx440 podkrecilem tylko pamieci tak jak w podpisie bo najwiekszy skok daja wydajnosci a mam pasywne chlodzenie (zabiegi wyciszajace) wiec nie podkrecalem rdzenia. Kupilem ja w barwkompie i dostalem je na takich malutkich kosteczkach, nie pamietam jak sie nazywala ta obudowa pamieci sa to infineon o czasie 4,7ns. Moj znajomy ma ta sama karte ale na pamieciach winbond`a 5ns, sa tez na innych takze zalezy na jaka trafic. Sadze ze jak bym walna radiatory na pamieci poszla by dalej bez artefaktow ale sa 2 lata gwarancji wiec nie bede nic kleic. Technologia tego chipsetu jest na poziomie geforce2 i to wie kazdy kto sie wczytuje w testy itd. Dlatego o pixel shader i innych bajerach zapomnij. Jest to karta w sumie tania i nie nazekam cos dochodzi do 7500 punktow w 3dmarku. Radeon`a mialem 8500 pro i sprzedalem 4 dni pozniej bo kompatybilnosc z starymi grami jak i mieszanie ze sterownikami doprowadzily mnie do obledu. Nie mowie ze dzialalo zle ale smieszne rzeczy wyskakiwaly w niektorych grach, malo ich bylo ale byly wiec wrocilem do nvdii spowrotem. Co do geforce 3 ti 200 bedzie to lepszy wybor choc drozszy, a w sumie jak chcesz kupic tego z agpx8 to styknie ci kasy zeby kupic sobie za 415zl Gainwarda ktory sie leciutko kreci do ti500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 no coz w pelni sie z Toba druss zgadzam. A jesli chodzi o Gf3 to moge polecic ten sprzet z pamieciami 4ns. Taktowanie default 175(rdzen)/400(pamiec), mozna podkrecic na stabilne 230/530. 3dmark01SE - 9556 pkt, 3dmark03 - 1293 pkt. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12218401 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cartoon1 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 chce wydac do 400 zl z tym ze potrzebuje czegos co dziala z agp minimum x4 chodzi o mobo mam solteka 75 frn2 i on obsluguje agp od x4 mniejszy moze uszkodzic plyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Jak do 400 to znajdziesz jakiegoś ładnego R9100 i bedzie to najlepszy zakup :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cartoon1 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 powiedzmy ze do 400 i cos. widze ze radek bedzie chyba najlepszym wyjsciem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cartoon1 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 mam jeszcze jedno pytanko od ktorej wersj radki wspolpracuja z agp x4?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cartoon1 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 mam jeszcze jedno pytanko od ktorej wersj radki wspolpracuja z agp x4?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cartoon1 Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 a co powiecie o ati radeon 9000 atlantis 64 ddr tv ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Każdy radeon współpracuje z AGP 4x :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cartoon1 Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 dzieki pyam bo nie wiem pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Każda karta która jest obecnie na rynku chodzi na AGPx4. A co tego MX to nie wiem czy przypadkiem nie jest to wersja 64bit. Kupując radka 9x00 nie masz tego problemu i to chyba obecnie najlepszy wybór. Jako konkurenta można tu podać Ti200. A co do MX podkręcanego do Ti500 heh dawno się tak nie uśmiałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 jeśli masz mało kasy to bierz MX440 ale bez AGP 8x jeśli masz kasę tak ze 400zł to bierz GF3Ti200 i kręć go lub bierz radeona. radk może drożej wyjść ale jest nowocześniejszy. GF3Ti200 byłby super, wybieraj zależnie od kasy jaką dysponujesz. MX440 AGP8x odpada na starcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 A co do MX podkręcanego do Ti500 heh dawno się tak nie uśmiałem. Pokaz mi to sformuowanie to tez sie chetnie posmieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cartoon1 Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 dzieki bardzo pomogliscie mi i wiem co juz kupie radka 9000 znalazlem takiego jednego czlkiem nie drogo za 310 zl plus koszty wysylki czyli 322zl sadze ze to najlepszy wybor jest nawet tanszy od tego gf 4 mx 440 jeszcze raz dizeki i pozdrowka cartoon1:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 dzieki bardzo pomogliscie mi i wiem co juz kupie radka 9000 znalazlem takiego jednego czlkiem nie drogo za 310 zl plus koszty wysylki czyli 322zl sadze ze to najlepszy wybor jest nawet tanszy od tego gf 4 mx 440 jeszcze raz dizeki i pozdrowka cartoon1:) podaj jeszcze gdzie i jakiej firmy, bo to ze radek9000 nic nie znaczy i do tego ta cena. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...