DarthMirek Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Cześć, Chciałbym zmodernizować swój komputer, jednak z racji niedawnej premiery platformy i7 myślę ,że wstrzymam się z zakupem nowego procesora itp, poczekam aż całość stanieje i wtedy przerzucę się już w całości na nową platformę. Słyszałem o czymś takim jak Nvidia CUDA i jego konkurencie ATI Stream. Czy kupno np. karty Radeon 4850 Sapphire 1GB przyspieszy np. rendering video? Chodzi mi o to czy taka karta rzeczywiście ,,uprzyjemni" moją pracę :) Z góry dziękuję za odpowiedzi. Edytowane 4 Grudnia 2008 przez Vegret Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 o ile soft ktorego uzywasz umie wykorzystac karte jako dodatkowe zrodlo przetwarzajace dane - TAK. w innym wypadku - NIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Na razie jeszcze nie wspiera ATI tego. Poczekaj, ja kupilem bo obiecywali cos fajnego 12.12 a wyszla z tego kupa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 ani vegas ani final takich rzeczy nie wspiera - za stare programy - ale vegas ma mozliwosc renderingu na kilku komputerach z wykorzystaniem sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...