Skocz do zawartości
elemelas

Ati Wersja Agp Vs Model Karty Vs Chlodzenie ....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam zamiar kupic karte graficzna do mojego archaicznego kompa (Athlon 1700+ & plyta glowna Soltek AGPx4 :/). Celem jest tylko i wylacznie w miare jak najlepsze odtwarzanie filmow HD. Waham sie miedzy trzema modelami ATI HD - Powercolor 2600xt AGP x8 chlodzenie aktywne, Sapphire 3650 x4/x8 chlodzenie aktywne oraz Asus 3650 AGPx8 chlodzenie pasywne. Na plycie glownej mam tylko AGP x4, wiec raczej sklanialbym sie ku Sapphirowi, tylko zastanawiam sie czy przy moim procku i zastosowaniu (filmy) odczuje roznice miedzy 3650 i 2600xt ? Czy niewarto przeplacac, a i tak nie bede mial duzej straty na Powercolorze pomimo AGP x8 ktorego moja plyta glowna nie obsluguje ? Gdyby jednak 3650, moze lepiej wziac Asusa ze wzgledu na chlodzenie i nie patrzec na AGP ? Prosze o jakies porady ..

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

Obawiam się, że przy tej konfiguracji trzeba raczej celować w jakiegoś HD3450 / HD2400.

Procek i AGPx4 do dosyć znaczące ograniczniki o czuje, że wymienione przez Ciebie karty będą na tyle nie wykorzystywane, że ich zakup jest nieopłacalny. Niech wypowiedzą się jeszcze inni, bo mogę się mylić.

Pozdrówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że przy tej konfiguracji trzeba raczej celować w jakiegoś HD3450 / HD2400.

Podtwierdzam, to jest najlepsze rozwiązanie, patrząc na twoją konfigurację, a zwłaszcza, że piszesz:

Celem jest tylko i wylacznie w miare jak najlepsze odtwarzanie filmow HD

Właśnie, a karty na AGPx8 są kompatybilne z AGPx4, więc... kolejny problem z głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi