Skocz do zawartości
djdrake

Głupi Problem Z Klawiaturą

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nabyłem używaną Toshibe Tecra M1 (Pentium M 1,4, 512 MB ram, 40 GB dysk) przyleciałem do domu, zainstalowałem windowsa, wszystko było OK do czasu, aż skapnąłem się, że system źle interpretuje klawisze na notebooku :|.

Klawisze h, f , l, p działają jako backspace, natomiast sam backspace nie działa. Uważam, że wina leży po stronie software'u więc proszę Was o odpowiedź i możliwe rozwiązanie problemu. Będę dozgonnie wdzięczny. Może to sterowniki ? coś w opcjach regionalnych i jęzkowych ?

Podłączenie zewnętrznej klawiatury to już normalne jej działanie - tj. klawiatura na USB działa normalnie, klawiatura w notebooku nie do końca. Obwiniam wstępnie standardowy sterownik systemu windows 101 / 102 klawisze standardowa klawiatura tere fere.

Edytowane przez djdrake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę Cię martwić ale mi to wygląda na zalaną klawiaturę.

Podobne efekty miałem jak zalałem moją klawiaturę od stacjonarki, tyle że tam mogłem ją rozebrać i wyczyścić, a w laptopie tego się nie da zrobić.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam - mi to też wygląda na zalanie. Można wymontować klawiaturę, pozdejmować klawisze (bardzo delikatnie podważać żeby nie połamać zatrzasków) i spróbować osuszyć. Robota bardzo mozolna i wymagająca dużo cierpliwości ale jest do zrobienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laptopy potrzebują ogólnie jakichś specjalnych ustawień klawiatury ? Inny sterownik, lub coś podobnego ?

Nie spotkałem się z czymś takim. Mam w tej chwili na stanie jedną Toshibe - nieco starszy model - i żadnych specjalnych sterów do klawiatury nie wymaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi