djdrake Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) Witam, Nabyłem używaną Toshibe Tecra M1 (Pentium M 1,4, 512 MB ram, 40 GB dysk) przyleciałem do domu, zainstalowałem windowsa, wszystko było OK do czasu, aż skapnąłem się, że system źle interpretuje klawisze na notebooku :|. Klawisze h, f , l, p działają jako backspace, natomiast sam backspace nie działa. Uważam, że wina leży po stronie software'u więc proszę Was o odpowiedź i możliwe rozwiązanie problemu. Będę dozgonnie wdzięczny. Może to sterowniki ? coś w opcjach regionalnych i jęzkowych ? Podłączenie zewnętrznej klawiatury to już normalne jej działanie - tj. klawiatura na USB działa normalnie, klawiatura w notebooku nie do końca. Obwiniam wstępnie standardowy sterownik systemu windows 101 / 102 klawisze standardowa klawiatura tere fere. Edytowane 5 Grudnia 2008 przez djdrake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Nie chcę Cię martwić ale mi to wygląda na zalaną klawiaturę. Podobne efekty miałem jak zalałem moją klawiaturę od stacjonarki, tyle że tam mogłem ją rozebrać i wyczyścić, a w laptopie tego się nie da zrobić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Potwierdzam - mi to też wygląda na zalanie. Można wymontować klawiaturę, pozdejmować klawisze (bardzo delikatnie podważać żeby nie połamać zatrzasków) i spróbować osuszyć. Robota bardzo mozolna i wymagająca dużo cierpliwości ale jest do zrobienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Laptopy potrzebują ogólnie jakichś specjalnych ustawień klawiatury ? Inny sterownik, lub coś podobnego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Laptopy potrzebują ogólnie jakichś specjalnych ustawień klawiatury ? Inny sterownik, lub coś podobnego ?Nie spotkałem się z czymś takim. Mam w tej chwili na stanie jedną Toshibe - nieco starszy model - i żadnych specjalnych sterów do klawiatury nie wymaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...