Kaeres Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) Proszę o pomoc w uporządkowaniu wszystkich możliwych połączeń DVD z TV (HDMI, SCART, SCART z RGB, compozyt, component, irda, itp). Mniej więcej wiem ale chcę się zapytać kogoś lepiej znającego się aby potwierdził. Edytowane 5 Grudnia 2008 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 HDMI (stawiam na równi z componentem - to duzo zalezy od sprzetu ktory przypadek jest lepszy) Component Compozyt SCART z RGB SCART Z irda sie w zyciu nie spotkalem :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 composit po środku? a nie jest przypadkiem najgorsze ? :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Przypadkiem nie jest. Chociaz w teorii scart umozliwia uzyskanie znacznie lepszego obrazu w praktyce obecny sprzet ma kiepsko wykonane gniazda, a wiekszosc kabli jest tak dobrze wykonanych ze same siebie zakłócają. Miedzy composit a component mozna wcisnąc s-video. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Przepraszam z tą irda, chodziło mi o koaksjalne. Właśnie nie potrafiłem dokładnie sklasyfikować component i SCART. Bo na TV CRT miałem lepszy obraz i dźwięk na SCART ale teraz na plaźmie jest inaczej i będę musiał nabyć jednak component. A o compozycie słyszałem, że jest najgorsze bez wyjątków - z samej teorii chociażby, a praktyka to oczywiście potwierdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zakupiłem component (miałem SCART RGB) Różnica jest taka, że oczywiście zniknęły mi przebicia dźwięku z TV (słyszałem np. Polsat- oczywiście baaardzo słabiutko ale jednak - podczas oglądania DVD) i maksymalną rozdzielczość to była 578i. Teraz mogę sobie ustawić nawet 720p na wejściu i gdy mam film w wyższej rozdzielczości to obraz jest ładniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 :) Na componencie mozesz miec i 1080p jesli chcesz. Te kable umozliwiaja przesylanie obrazu w kazdym trybie HD. Dlatego tez stawiam component na rowni z hdmi. Jedyna wada tego polaczenia sa: wiele kabli (kto probuje chowac je w np. listwy to wie o co chodzi), dzwiek na oddzielnym okablowaniu. W HDMI jest wszystko w jednym wraz z dzwiekiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Tak, wiem że jest możliwość i więcej ale ogranicza to moja WIWA :) Wcześniej nie mogłem wywołać 720p pomimo tego, że teoretycznie SCART też spokojnie przesyła taki sygnał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 (edytowane) Teoretycznie. W praktyce jest tak, że nigdzie się z tym nie spotkałem. Wszędzie jest up-scalling działa na HDMi/Component. U mnie na Toshibie również działa na HDMI. Na SCART tylko 576p maxymalnie. Na powyższych jakie się chce, aż do 1080p. Edytowane 12 Grudnia 2008 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Kolega na SCART uzyskał sygnał 1080p Jedynie znaczek programu mu się dziwnie trząsł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...