swider8814 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam! Mam problem z zasilaczem CHIEFTEC CFT-600-14CS. Po wyłączeniu komputera zasilacz dalej pracuje, tj. kręci sie wentylator (wolniej niż normalnie ale sie nadal kręci). Muszę wyłączać listwę zasilającą na noc, lub na zasilaczy przełączyć na wyłączony. Co może byc tego przyczyną? Komputer: C2D E8400 ASUS P5Q PRO Geil 2x2GB GF 9800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLaF Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Byćmoże jest to funkcja analogiczna do ECASO w Be quiet! Podtrzymuje pracę wentylatorów, żeby po wyłączeniu kompa podzespoły mogły szybciej ostygnąć i nie kisiły się w ciepłej obudowie. Chociaż na stronie chiefteca nic o tym nie znalazłem. http://zenlabs.pl/zasilacze/52-technologia-ecaso/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loofah Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) Jak się wyłączy po 10 minutach - wszystko w porządku. Ale ja mam lepszą teorię - masz ustawione, żeby przycisk power usypiał komputer zamiast wyłączać. Naciśnij przycisk power koło 7 sekund czy tam 10 i poczekaj - jak wentyl się nie wyłączy, to to jakiś unikalny przypadek. Paradoksalnie czasem pomaga podłączenie i odłączenie wszystkiego. Edytowane 8 Grudnia 2008 przez Loofah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 jak usypia tez sie wylacza i przy hibernacji rowniez albo komputer szwankuje(zwiesza sie) albo jesli sie wylacza to cos nie tak z zasilaczem(malo prawdopodobne) albo z plyta ktora nie daje mu sygnalu do wylaczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...