Skocz do zawartości
Sooczek

Co Wybrac Hp D7-1150ew Za 4000pln Czy Asus M50vn Za 33

Rekomendowane odpowiedzi

:mur: Problem ma straszny, :mur: Nie wiem czy wdyac 4000 PLN na HP 17"

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/ho/WF...77-3829889.html

czy Asusa z mocniejsza grafika, 4gb RAM'u ale mniejsza matryca i za 3300PLN zresztą zobaczcie sami

# procesor: Intel® Core™2 Duo T5800 (2.0 GHz, 3MB L2 Cache, 667 MHz FSB)

# system: Microsoft Windows Vista Home Premium PL

# ekran: 15.4” WXGA (1280x800) LED

# karta graficzna: Nvidia GeForce 9650M GT 1GB VRAM z HDMI

# pamieć RAM: 4 GB DDR2 800 MHz

# dysk twardy: 320 GB SATA

# napęd optyczny: SuperMulti DVD+/-RW DL

# sieć: 10/100/1000 Mbps, Wi-Fi 802.11a/b/g, Bluetooth

# wbudowane: kamera 2 MPix, czytnik kart 8 w 1, czytnik linii papilarnych

# pełnowymiarowa klawiatura

# jonizator powietrza

Generalnie ma mi zastąpić PC, czyli GRY(CoD2, CoD 5 Ghotic III i NFS'y itp.) i cała reszta mam do wydania 4000 +/- 200pln

Znawcy, użytkownicy, forumowicze ratujcie radą

Edytowane przez Sooczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałeś compala, aristo i msi, to sa wedlug ciebie produkty godne polecenia ? Zastanow sie czemu oferuja takie podzespoly za te cene. Otoz markowe firmy nie chca cie tylko oszukac, one chca wiecej za dobre spasowanie, wytrzymalosc itp O ile msi i compala rozumiem to aristo mnie zaskoczylo, raczej wszyscy narzekaja. A na alledrogo na kazdej aukcji sprzet jest najlepszy na rynku itp itd, potem ludzie maja poprzepalane karty, zasilki no-name i sprzet na ddr2, gdy mozna bylo pomyslec i miec lepszy sprzet. Lapek to jak kredyt teraz, albo bulisz wiecej w zl i masz spokoj, albo bierzesz we frankach, placisz mniej, ale liczysz sie z ryzykiem że może coś skoczyc i padniesz.

Jesli masz tele lcd albo monitor wiekszy to wez 15 i podlaczysz ja sobie. Nigdy 17 nie lubilem i szczerze nadal nie widze sensu placenia 500zl za te 2 cale wiecej, a najczesciej malo ze drozej to i podzespoly gorsze. Ja moge polecic R560 i A300(patrz podpis) bo osobiscie jestem w ich posiadaniu, reszte moge tylko sugerowac. Mozesz brac compala, a do 4k c2d 2,0 to troche malo ;P bo ja w dwoch za 3.6k mam penryny 2,26.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli laptop ma tylko zastąpić stacjonarkę, to odradzam - będzie zdecydowanie słabszy od stacjonarki w podobnej cenie, poza tym nie wymienisz w nim grafy.

Co do wcześniejszych propozycji - Samsung będzie ok, MSI też nienajgorszy. Co do Aristo - z serwisem może być różnie. Kiedyś był totalnym dnem, dzisiaj można usłyszeć opinie, że się poprawili, ale czy im wierzyć - ja tylko rzucam propozycje i wskazuję to, na co przydałoby się zwrócić uwagę.

Najlepiej kupować od dobrego sprzedawcy, który sprzedajne najtaniej. A to, czy to sprzedaż w sklepie, czy na allegro, nie robi mi różnicy. Allegro warto się zainteresować także z tego względu, że niektóre sklepy (które mają konfiguratory sprzętu), oferują już gotowe konfiguracje po niższych cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi