Rosio Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 wiec tak mam plyte ktora obslugyje ATA66 i dysk na ATA66 no i tasma 80 zylowa ale cos mi sie wydaje ze dysk chodzi na ATA33 :? bo podczas ladowania biosu tam gdzie jest tabelka z bialymi ramkami na czarnym tle i wykazuje sprzet w kompie, chyba jest napisane ze HDD jest na ATA33. Jest jakis soft zeby sprawdzis na jakim interfejsie aktualnie pracuje dysk :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Jak masz WinXP to nic prostszego : moj komputer-wlasciwosci-sprzet-menadzer urzadzen- tam znajdujesz kanal IDE ktory chcesz sprawdzic i w ustawieniach zaawansowanych pisze w jakim trybie aktualnie dziala dysk/naped . 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 to tak tam jest: 1)podstawowy kanal IDE - biezacy tryb transferu - Ultra DMA tryb 4 2)pomocniczy kanal IDE - biezacy tryb transferu - Ultra DMA tryb 2 3)VIA Bus Master.... hmm co to oznacza :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Tak wiec : Ultra DMA tryb 4 to inaczej UDMA 66 (ATA66) Co do trybu 2 nie jestem pewny ale to chyba zwykle UDMA33... Np. ja mam dysk ATA100 i kontroler 133 i u mnie najwyzszy tryb to oczywiscie Ultra DMA tryb 5 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Tak wiec : Ultra DMA tryb 4 to inaczej UDMA 66 (ATA66) Co do trybu 2 nie jestem pewny ale to chyba zwykle UDMA33... Np. ja mam dysk ATA100 i kontroler 133 i u mnie najwyzszy tryb to oczywiscie Ultra DMA tryb 5 Pozdrawiam Thx za pomoc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Tak wiec : Ultra DMA tryb 4 to inaczej UDMA 66 (ATA66) Co do trybu 2 nie jestem pewny ale to chyba zwykle UDMA33... Np. ja mam dysk ATA100 i kontroler 133 i u mnie najwyzszy tryb to oczywiscie Ultra DMA tryb 5 Pozdrawiam Thx za pomoc :P Null problemo 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...