harryt Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) Poszukałem w sieci, ale żadnej sensownej odpowiedzi nie znalazłem. Nie mogę uruchomić aplikacji. Wyskakuje komunikat: "Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest nieprawidłowa. Problem ten może rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji". Niestety ponowna instalacja nic nie daje. Po próbie uruchomienia pojawiają się zapisy trzech błędów w podgladzie zdarzeń: 1. Typ zdarzenia: Błąd Źródło zdarzenia: SideBySide Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 59 Data: 2008-12-05 Godzina: 22:30:21 Użytkownik: Brak Komputer: ADRIAN Opis: Generate Activation Context nie powiodło się dla E:\PROGRAM FILES\Nikon\ViewNX\ViewNX.exe. Odpowiedni komunikat o błędzie: Operacja ukończona pomyślnie. Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej. 2. Typ zdarzenia: Błąd Źródło zdarzenia: SideBySide Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 59 Data: 2008-12-05 Godzina: 22:30:21 Użytkownik: Brak Komputer: ADRIAN Opis: Resolve Partial Assembly nie powiodło się dla Microsoft.VC80.MFC. Odpowiedni komunikat o błędzie: Odnośny zestaw nie jest zainstalowany w tym systemie. 3. Typ zdarzenia: Błąd Źródło zdarzenia: SideBySide Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 32 Data: 2008-12-05 Godzina: 22:30:21 Użytkownik: Brak Komputer: ADRIAN Opis: Nie można odnaleźć zestawu zależnego Microsoft.VC80.MFC; ostatni błąd: Odnośny zestaw nie jest zainstalowany w tym systemie. Może ktoś zna rozwiązanie ? ps. Na początku instalacji występował problem z brakiem pliku "vcredist.msi" (znalazłem go w paczce programu) i instalacja dalej przebiegła prawidłowo. EDIT: Problem rozwiązany. Instalacja Microsoft Visual C++ i NET Framework 2. Szkoda, że w dokumentacji nic na ten temat nie napisano (jak przy wielu innych programach). Edytowane 6 Grudnia 2008 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...