Mal1n Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam! Mam zamiar wreszcie uruchomić porty SATA na mojej płycie i postanowiłem wymienić dysk. Do dyspozycji mam +/- 200 zł (raczej -). Wymagania pojemnościowe mam niewielkie (obecnie mieszcze się spokojnie w ~40GB). Szybkość też nie gra roli, najważniejsza jest cisza i niezawodność. Myślałem nad Samsungiem F1 320 GB, ponoć jest cichy i ma jeden talerz. Jednak czytałem, że ostatnio Samsung wpycha jakiś kit oraz, że ten dysk jest dosyć wibrujący. Przy mojej obudowie (Modecom Feel807) to niedopuszczalne, właśnie dlatego trzymam obecny dysk na podstawkach z folii bąbelkowej ;). Następnym kandydatem byłby WD 320 GB z zestawów Miguela (AAKS jeśli dobrze pamiętam). Wyczytałem jednak, że ma dwa talerze, a to prawdopodobnie ma jakiś wpływ na głośność. Ostatnią opcją byłby ST3320613AS. Na argumenty 'za' przemawia jeden talerz oraz przywiązanie do marki (zawsze miałem Seagate, obecny Samsung to opcja tymczasowa). A może jakieś inne propozycje? Proszę o pomoc i ewentualne sprostowanie mojego toku myślenia ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwko123 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam! Jesli Cie nie interesuja transfery to polecam dyski Hitachi. Mialem 320GB i na prawde cisza absolutna. Teraz mam Samsunga F1 320GB tez nie jest glosny ale to nie jest juz to samo co Hitachi, wymienilem go tylko ze wzgledu na transfery. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silverato Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 polecam Pipeline HD cichszego dysku nie kupisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mal1n Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) ST3320310CS, ciekawy dysk. Coś w sam raz :). Z wykresików HDTacha widzę, że jest o niebo szybszy od mojego obecnego dysku (to akurat sprawa drugorzędna). Opinie o głośności zachwycają :> Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Mal1n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...