tomekjak Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Witam. Mam pytanie odnośnie kręcenia pamięci. Mam dwie kości 128 i 256 MB obie na 266 MHz. Normalnie chodzą na 266, ale zmieniłem sobie w BIOSIE na HCLK+33 i teraz chodza na 333. Czy to im nie zaszkodzi ? Czy się nie wysypią jak pojdą na wyższą częstotliwość niż są przeznaczone. Jedna to elixir a druga to nawet nie pamietam. Będę miał w tym tygodniu Athlona 1700+ i będę się bawił w kręcenie i stąd moje pytanie. Dzięki za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalS Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Jezeli to 333 to powinno chodzic bez problemu sproboj ustawic na 166 FSB jezeli bedzie ok to krec dalej. JAk chodza stabilnie i sie nie grzeja za bardzo to ok. Powinienes osiagnac 12,5x13na 166 tj 2600+ z 1700+ Powodzenia. MichalS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Nie. IMO bez podwyższania napięc nie ma szans. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Właśnie tyle chciałbym uzyskać na tych pamięciach, max fsb 166x12,5/13. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Aha i jeszcze jedno, na pamięciach mam napięcie 3,3V, czy to nie za dużo ? Bo czytałem gdzieś na forum, że gość miał 2,77 i się martwił czy mu nie wykitują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Aha i jeszcze jedno, na pamięciach mam napięcie 3,3V, czy to nie za dużo ? Bo czytałem gdzieś na forum, że gość miał 2,77 i się martwił czy mu nie wykitują.Jeśli to prawda, choć nie wiem w jaki sposób mógłbys to uzyskać to zdecydowanie za duzo!! Moze pomyliło Ci sie z napieciem na grafe?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Nie pomyliłem się, wszystkie programy pokazują 3,3V na ramie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 To nierealne. Nawet w tym servisie możesz wyczytać, że najnowsze pamięci pracują z 2,7V i to już jes podwyższone napięcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Bym pokazał dowód ale nie wiem jak wstawić zdjęcie.[/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Przeslij mi zdjęcie a ja wstawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Już wysłałem fotkę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Fotka na życzenie tomekjak'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 no FumFel_20 gdzie ta fotka???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 No i macie fotke. Napięcie na pamięciach jest w granicach 3,2 - 3,3 V jak widać na załączonym obrazku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 a moze soft cos swiruje w biosie tez masz takie odczyty???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 W biosie mam na auto, a w każdym programiku jest takie napiecie (sprawdzałem chyba w 5 włącznie z tym do plyty głownej PC Alert 4). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 no FumFel_20 gdzie ta fotka???? Spoko spoko :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 no FumFel_20 gdzie ta fotka???? Spoko spoko :wink: A może vmoda zrobiłeś na naięcie? :wink: Nie pamiętasz?MOże jak lunatykowałeś? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 W biosie mam na auto, a w każdym programiku jest takie napiecie (sprawdzałem chyba w 5 włącznie z tym do plyty głownej PC Alert 4). ok to ustaw w biosie na 2.5v (czyli standard) i wtedy sprawdz. Cos mi sie tu nie podoba 3.3v na memorkach bez vmoda to nierealne przeciez a z reszta grzalyby sie jak cholera :x Moze mobo cos zle podaje odczyty do softu (czyt. zle z nim wspolgra) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Ten programik u mnie pokazuje napięcie na pamięć 2.864.W biosie dałem +0.1V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Ten programik u mnie pokazuje napięcie na pamięć 2.864.W biosie dałem +0.1V zatem zle pokazuje bo powinien wskazywac gdzies 2.6(6) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 FumFel zapodaj mi link do niego sprawdze u siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 aż tak się nie znam ale skoro tak uważasz to pewnie masz racje :) A moze sprawdź u siebie?? http://republika.pl/fumfelkw18/zdjecia/Cpuz.rar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Pobawie się napięciami jak będę miał 1700+. Ale nikt nie odpowiada mi na pytanie postawione w poście !!!!! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 FumFel zapodaj mi link do niego sprawdze u siebie jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Pobawie się napięciami jak będę miał 1700+. Ale nikt nie odpowiada mi na pytanie postawione w poście !!!!! :lol: a moze twoje pamiatki sa po prostu 333??? jesli jednak nie to nie powinno im to zaszkodzic ale zawsze istnieje ryzyko co do odczytow to cholerka u mnie jest dobrze 2.62 podczas gdy w biosie ustawione mam na 2.66 :? czyli miesci sie w granicy bledu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Pamiątki są 266, to puszcze je na 166 jak będę miał 1700+ i się zobaczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 EEEEEe ten program jest do d.u.p.y :lol: IDe spać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 EEEEEe ten program jest do d.u.p.y :lol: IDe spać :) swiete slowa!!! sen jest jak najbardziej wskazany a soft do najlepszych nie nalezy pokazuje mi ze mam Sb MCP-T podczas gdy w rzeczywistosci ma MCP :lol: narqa Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Mówta co chceta ale takie napięcie mam na wszystkich programach. Idę spać. Nara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...