Petrov Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 W sobote wybralem sie na gielde w lubinie Bylo sporo starych czeci komputerowych(jedyne co bylo nowe to xp 1.7 ukruszony:)) W kartonie lezalo okolo 20 kart grafiki. Glownie byly tam rivy tnt2 Jedna przypominala mi gf2 mx kupilem za ......................7 zł Byłem przekonany ze niedziala, choc optycznie bylo ok. Przychodze do domu, wkladam karte. odpalila, gf2 to nie jest:) Za 7 zł kupilem tnt2 m64 32 mb Wydaje sie byc sprawna, ale obraz jest leciutko rozowawy, w grach prawietego nie widac, grzeje sie tez niesamowicie, lecz dolozylem wentyl i jest ok. Wie ktos dlaczego jest tak rozowo. Wynik tej karty na xp 1,7 to ok 800 pkt w 3d mark 2001se:) 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Też mam Rive TNT 2 M64 ale niespotkałem się z tego rodzaju problemem. Natomiast w serwisie: http://www.dzikie.net/index.php?mode=1&cel=filtry masz artykół na temat wylutowywania filtrów z kart graficznych. Poprawia to jakość obrazu więc w twoim przypadku może być skuteczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Też mam Rive TNT 2 M64 ale niespotkałem się z tego rodzaju problemem. Natomiast w serwisie: http://www.dzikie.net/index.php?mode=1&cel=filtry masz artykół na temat wylutowywania filtrów z kart graficznych. Poprawia to jakość obrazu więc w twoim przypadku może być skuteczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 dlatego ze kosztowała 7zł ?? a teraz tak na powaznei ....mysle ze sam sobie odpowiedziałes ..skoro sie grzeje niesamowice to cos musi byc z chipep..proponuje oderwac radiator i luknac co i jak ..a jak nir to to cos z filtrami na co ty juz nie poradzisz raczej nic ..no chyba ze chcesz sie pobawic i je ominac (bedziesz miał obraz zyleta jak na matroxie ) ale tpo szkoda zachodu chociaz zawsze mozna potrenowac jak za 7 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Wie ktos dlaczego jest tak rozowo. Wynik tej karty na xp 1,7 to ok 800 pkt w 3d mark 2001se:) 8O To że różowawo może sugerować przegrzanie rdzenia karty, ale że dział to ok. A 800 ptk przy niskim taktowaniu m64 jest całkeim normalnym wynikiem. POdkręć ją(szczególnei na pamięciach) to może jakimścudem do 1000 dojdziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 to po co są filtry montowane skoro bez nich obraz jest lepszy? a jeśli karta jest przegrzana to po co ją podkręcać? żeby padła po 5 minutach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 to po co są filtry montowane skoro bez nich obraz jest lepszy? a jeśli karta jest przegrzana to po co ją podkręcać? żeby padła po 5 minutach? PO to są filtry montowane by zachowane były ygorystyczne pzepisy odnośnie oddziaływania wszelkiego badziewia na zdrowie ludzkie... A co do podkręcania to oczywiście byłą tylko sugestia. NIkt nikomu nie każe kręcić... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 PO to są filtry montowane by zachowane były ygorystyczne pzepisy odnośnie oddziaływania wszelkiego badziewia na zdrowie ludzkie... A świstak siedzi i zawija... Filtry są po to aby jedno urządzenie nie przeszkadzało drugiemu - zdrowie ludzkie nie jest na promieniowanie tego typu wrażliwe (przynajmniej na razie tego nie dowiedziono). Przychylam się do wywalenia filtrów i poprawy chłodzenia - w karcie za 7 PLN nie ma się czego bać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...