kurczakin Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 witam mam obecnie pewien dylemat głównie moralny bo doszedłem do zaawansowanych ustawień biosa i ustawiłem timingi ale auto ustawiało złe napięcia i timingi płytak ga-7pvm-sh2 pamięci wspomniane 1 moduł kingston hyperx 6400 cl4 2.0v / 1gb (brak obsługi duala więc stawiam na timingi) standardowo płyta widzi to jako 666 na timingach 4 napięcie podstawia 1,85v po przestawieniu auto na unlinked i pamięci na 800 wszystkie timingi lecą w góre napięcie stoi po ręcznym wklepaniu (ctrl+f1) w trybie zaawansowanym timingów na 4 4 4 12 komp działa bezawaryjnie mimo to nie daje mi to spokoju bios najnowszy procek e8400 w instrukcji płyty podane że pamięci powinny być 1,80v czy to normalne i czy może tak działać czy te pamięci mi nie zdechną z niedoprądzenia? i dlaczego układ graficzny zintegrowany mówi że ma pamięci 666 nawet po ustawieniu ich na 800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...