romek Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Segway, to urządzenie stworzone do łatwego poruszania się po miejskich ulicach, zastępując nam samochód, autobus czy rower. Dzięki zasięgowi 20km i prędkości ok. 18 km/h, może być lekiem na gigantyczne korki w wielkich metropoliach. Twórca Segway-a Dean Kamen chciał zrewolucjonizować transport swoim wynalazkiem. Czy mu się udało? Dzisiaj chcielibyśmy Wam pokazać dzięki uprzejmości firmy poduszkowce.pl jak wygląda, jeździ i co jest w nim takiego nowatorskiego, że słyszał o nim cały świat. Zapraszamy do wideo recenzji, która od dziś coraz częściej będzie gościła na łamach naszego serwisu. Obejrzyj materiał wchodząc pod ten link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Super ! Oby tak dalej ! Bardzo miło ogląda się wideo recenzje. Mam nadzieję że zobaczymy ich więcej na portalu. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy05 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Słaba, mało profesjonalna recka. Kręcona w nocy, prowadzący mówi za dużo 'yy', 'ee', w dodatku niektóre zdania są gramatycznie niepoprawne. Po PurePC spodziewałbym się czegoś lepszego. Pisemne recenzje są OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Oby więcej wideorecek ! Nudzą mnie wszechobecne formy pisane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Miałem okazje jeździć na takim czymś, bardzo łatwe i przyjemne. Jeździłem po imitacji nierówności trochę trzasło ale było ok. Jedyne co mi się w tym urządzeniu nie podoba to cena. Minimum 20.000zł za co tyle kasy? Jak by nie ona to bym pewnie miał już takie. PS: A co to ma wspólnego z komputerami? Przydał by się pasek buforowania w tym odtwarzaczu. Ale generalnie było ok jak na pierwszy raz. Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Niech zgadnę - dostaliście tą zabawkę na dosłownie pół godziny ? Proponuję nagrać kilka razy to samo i wybrać najlepsze wykonanie - tak na przyszłość ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Segway to krap z prostej przyczyny - cena. Dziękuje za uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Mało profesjonalna ta recka ;) Ale fajna, nowa inicjatywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Dobre ujęcia, edycja i dźwięk. Reszta amatorska. Światło, brak pomysłu na recenzję, powtórzenia, pomyłki, dykcja, składnia, brak płynności. Jakby nie patrzeć, to jest X2, więc czemu jazda tylko po chodniku zamiast terenie? No, chyba, że te chodniki w takim fatalnym stanie były. Czyżby całość to spontan ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Brawa za chęci,za odwagę,za zaprezentowanie się publicznie. Wpadki spowodowane pospiechem? Cała inicjatywa na plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-brutal1ty- Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Brawo za pomysł, czyli formę owej recenzji. Oczywiście również plus za odwagę pokazania swojej persony przed kamerką :wink: . Niestety dykcja oraz poprawność gramatyczna trochę zawiodła :wink: . Mała rada. Róbcie recki wideo na takim samym poziomie jak te pisemne, a będzie ok :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Widzę, że wielu zauważyło niedociągnięcia. Skręciliśmy materiał tylko z jednej kamery choć do nagrania użyliśmy dwóch, widać, że nie patrzę w kamerę, bo patrzyłem się w drugą ;) Nagrywanie było bez powtórek, więc jak w czasie mówienia segway mnie przechylił to zapomniałem co miałem mówić. Jechałem na spontana. To nie telewizja, że będziemy 40 razy robić jedno ujęcie, wymyślać super długie i wyszukane słowa itd. Wiem nieraz się wyłożyłem ale jako, że drugi raz nie możemy powtórzyć to albo i puszczamy materiału albo jedziemy z tym co mamy, postawiłem na punkt 2 choć wiedziałem, że będą śmiechy. Mi na prawdę średnio się podoba to co nagraliśmy. Co do wystąpienia przed kamerą to spokojnie, to nie pierwszy raz. Już mogliście mnie zobaczyć w TVN24, TVN Turbo, TVP3 i Polsacie. Wszędzie gościnie odpowiadałem na pewne kwestie IT czy techniczne. Tam wyszło bardzo profesjonalnie bo ludzie wiedzieli jak kręcić, jakie pytania zadać itd, my tu dopiero się uczymy, dlatego jest nawet sporo potknięć. Co do światła, to jak zaczęliśmy nagrywać i jeździć na segway to było jasno, 45 minut później jak wypowiadałem na spontana kwestie była istna ciemnica. Wideo recenzje będzie można zobaczyć z mojej ręki. Jeszcze ustalam jakiej wielkości będą filmy, czy mają być szerokości 640 pix i bitrate 850-1000 kbps (od tego zależy wielkość filmu), czy mniejsze o lepszej jakości, ok . 1500 kbps. Jeśli macie jakieś sugestie jak mają technicznie wyglądać nasze wideo recenzję to zapraszam do wypowiadania się. Z miłą chęcią wymiennie poglądy. Teraz przygotowuje dla was z goła inny materiał, będzie to test wideo zasilacza komputerowego. Kto pracował/pracuje/zna się na Adobe Premiere CS4 (kupę kasy wywaliłem na niego :/) to zapraszam na PW/GG chcę wymienić kilka zdań i pomysłów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Filmy zostawił bym w panoramie. Do odtwarzacza dodał bym regulacje głośność i pasek buforowania. Co do rozdzielczości to trzeba uwzględnić przepustowość łącza czyli przeciętnie 1 Mb. Tylko żeby wideo recenzja nie zastąpiła całkowicie recenzji bo się nie sprawdzi raczej w niektórych zastosowaniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zdał by się jakiś suwak od dźwięku w odtwarzaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Mam łącze 512kb i video buforuje się w nieskończoność. Z YT nie ma żadnego problemu, tylko tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jako że to pierwszy raz, nie ocenie wykonania. Plus za pomysł, no i odwagę:) Co do samego Segway X2 przydałoby się więcej info na temat napędu (co w środku siedzi, jaką ma moc) już zaczynam googlowac, a imho recka powinna wyczerpywac temat;) (moze to zboczenie z automoto^^) Ps. kurde w robocie nie mam głośników i jak ja będę recki na purepc.pl oglądał (fajnie brzmi:D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Jeszcze ustalam jakiej wielkości będą filmy, czy mają być szerokości 640 pix i bitrate 850-1000 kbps (od tego zależy wielkość filmu), czy mniejsze o lepszej jakości, ok . 1500 kbps. Jeśli macie jakieś sugestie jak mają technicznie wyglądać nasze wideo recenzję to zapraszam do wypowiadania się. Z miłą chęcią wymiennie poglądy. Teraz przygotowuje dla was z goła inny materiał, będzie to test wideo zasilacza komputerowego. Kto pracował/pracuje/zna się na Adobe Premiere CS4 (kupę kasy wywaliłem na niego :/) to zapraszam na PW/GG chcę wymienić kilka zdań i pomysłów. Romku, nie wiem jakie masz koszty łącza, ale co powiesz na nie wymyślanie koła od nowa. Skożystaj z Wimeo.com na wideo, a przynajmniej wypróbuj. Adobe Premiere choć bardzo profesjonalny, IMO bardzo nie user-friendly. Na przyszłość polecam EDIUS 3 Pro (bardziej user friendly lecz nie tańszy), lub Sony Vegas. Skoro to wideo-recki, użycie Premiere-a wydaje się wielkim działem na małą bitwę. Aczkolwiek stało się i jestem pewien, iż będąc świetnym programem, będzie Ci doskonale służył. Rozdzielczości zunifikowałbym do widescreena, gdyż większość monitorów userów jest wide, a gdybyście mieli kiedyś pokazywać pulpit, także będzie pasować. Kwestia tylko czy kamera jest wide. Kupno światła i blend pomogłoby na przyszłość. Konieczny także stolik i mnóstwo materiału na niego i tło. Edytowane 7 Grudnia 2008 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...