Skocz do zawartości
Rafal334

Zasilacz - Dobry Czy Bomba ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Aktualnie posiadam zasilacz Mode Com Feel II - 350 ATX Chcialbym sie dowiedziec czy jest dobry czy nie :wink:

Zdjecie - http://images31.fotosik.pl/414/eb8b3dd44b7bbcd3.jpg

Aktualnie mam AMD Sempron 2800+, GeForce 7300 GT 256 MB, 3 GB RAM i chcialbym zmienic procesor na 2-rdzeniowke i boje sie ze zasilacz moze nie wytrzymac tego i wszystko pojdzie z dymem :unsure: Licze na wasza pomoc.

Jezeli nie w tym dziale napisal to przepraszam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady. Jak tak czytam na forach internetowych tematy poświęcone zasilaczom to czasem mam wrażenie że jest to nakręcanie jakiejś spirali strachu. Niektórzy chyba myślą że wszystkie tańsze zasilacze mają w środku te same komponenty i mogą postawić znak równości pomiędzy codegenem, megabajtem, rubikonem, feelem i czymś tam jeszcze. Feel to całkiem przyzwoity zasilacz w najtańszej klasie cenowej, wszystkie zabezpieczenia ma i na pewno nie odeśle Tobie kompa w kosmos. Athlon64 i GF7300 GT biorą mało prądu, a jak już tak się obawiasz to kup najprostszy miernik i sprawdź napięcie na liniach +5 i +12V pod obciążeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Feel III ma komplet zabezpieczeń, jest całkiem przyzwoity. Ale I i II są raczej kiepskie.

Też stałem przed wyborem dwóch rdzeni, również miałem obawy co do zasilacza. Wszystko pociągnął, śmiga dobrze.

Edytowane przez Stachuuu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup fortrona....brawo...to ta sama fabryka i niewielka roznica - fortron to zwykly modecom 2.0

nie dygaj - jak za dlugo nie pracowal(2-3 lata) to da rade - 4 lata powinien wytrzymac bezproblemu - mialem na podobnym sprzecie z mocniejsza grafika...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi