skinny500 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Był topick o kartach kredytowych, ale zupełnie niezwiązany z tematem. Mam kartę kredytową z mbanku, ale przy wypłacaniu gotówki z bankomatu skasowało by mi od razu 3% od wypłacanej kwoty. Jakie banki oferują kredytówki bez takiej prowizji? Kiedyś chyba standardem był brak prowizji i myślałem że do tej pory tak jest, dopiero przy otrzymaniu karty dowiedziałem się o trzech procentach. Miałem mieć kartę z City Banku ale z niewiadomych mi powodów nie przyznali, chociaż spełniałem warunki i podobno miało nie być najmniejszych problemów z jej przyznaniem. Ale podejżewam, że tam też była by jakaś prowizja przy wypłacaniu gotówki. Edytowane 7 Grudnia 2008 przez skinny500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 http://www.mbank.pl/przewodnik/bankomaty_wplatomaty/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Nie rozumiem co to ma do tematu. Przecież brak prowizji w bankomatach mBanku dotyczy kart debetowych, a nie kredytowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 To juz kwestia umowy miedzy Toba a bankiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Był topick o kartach kredytowych, ale zupełnie niezwiązany z tematem. Mam kartę kredytową z mbanku, ale przy wypłacaniu gotówki z bankomatu skasowało by mi od razu 3% od wypłacanej kwoty. Jakie banki oferują kredytówki bez takiej prowizji? Kiedyś chyba standardem był brak prowizji i myślałem że do tej pory tak jest, dopiero przy otrzymaniu karty dowiedziałem się o trzech procentach. Żaden bank. Dodatkowo przy transakcji gotówkowej z karty kredytowej nie ma grace periodu, ergo KK nie służy do wypłacania pieniędzy z bankomatu. Miałem mieć kartę z City Banku ale z niewiadomych mi powodów nie przyznali, chociaż spełniałem warunki i podobno miało nie być najmniejszych problemów z jej przyznaniem. Ale podejżewam, że tam też była by jakaś prowizja przy wypłacaniu gotówki. Nie ma takiego banku. Jest co najwyżej Bank Handlowy w Warszawie używający nazwy handlowej citi handlowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jeśli koniecznie poszukujesz takiej funkcjonalności, to można lepiej zwyczajnie ustawić debet w swoim koncie? Druga opcja (bardzo na około), KK z możliwością przelewów, które traktowane są jako transakcje bezgotówkowe. Wtedy przelewasz na swój ROR. Czasochłonne i mało wygodne. Jednak problem w tym, że mało gdzie są one za darmo lub stosunkowo tanie. Np. w Getinie (którego KK ma taką funkcjonalność) żeby zrealizować taki przelew trzeba iść do placówki. Chwile Alior oferował taką funkcjonalność, ale szybko się z tego wycofali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Cash back->linky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Cash back->3164010[/snapback] Chwile Alior oferował taką funkcjonalność, ale szybko się z tego wycofali. Chyba się zmartwili jak wyszło że majstrowali przy TOiP ;) A przelewy tego typu praktycznie wszędzie są "oprocentowane" i to zazwyczaj z pewną kwotą minimalną. Jak już rzeczywiście ktoś ma regularnie potrzebę zadłużania się gotówkowego to sensowną alternatywą jest kredyt odnawialny który kosztem rocznej opłaty jest często sporo tańszy niż debet w koncie (i łatwiej otrzymać sensowny limit) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...