damian19902612 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Od nie dawna Edytowane 25 Października 2020 przez damian19902612 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Weź ołówek, wsadź głowę do budy i kolejno zatrzymuj pracę wentylatorów, aż dojdziesz do tego, który pierdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian19902612 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 a wtedy nie spali sie wentylator...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Nie, nie spali jeśli zatrzymasz go na chwilę.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian19902612 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 a mógłyby Mi ktoś podąc link do programu sprawdzającego predkość wentylatorów.....itp...??? sprawdziłem jest to wentylator przy zasilaczu...co robić...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 a mógłyby Mi ktoś podąc link do programu sprawdzającego predkość wentylatorów.....itp...??? sprawdziłem jest to wentylator przy zasilaczu...co robić...??? wymienic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 A co to za zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian19902612 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 jest to chieftec gps-450aa-101a... A co to za zasilacz ?jest to chieftec gps-450aa-101a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 jest to chieftec gps-450aa-101a... jest to chieftec gps-450aa-101a... byly juz tematy jak wymieniac, na co wymieniac, masa propozycji itd. wystarczy poczytac i do roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ja bym rozkręcił zasilacz i wlałbym kropelkę oleju, np. parafinowego (takiego do maszyn do szycia) tam pod tą naklejkę w wentylatorze i miałbyś znowu spokój na dłuższy czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ja bym rozkręcił zasilacz i wlałbym kropelkę oleju, np. parafinowego (takiego do maszyn do szycia) tam pod tą naklejkę w wentylatorze i miałbyś znowu spokój na dłuższy czas.jak juz to lepiej WD40 ale to na lozysko a nie pod naklejke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 No żeby dostać się do łożyska trzeba odkleić tą naklejkę z tyłu wentylatora. Czasami jeszcze pod naklejką znajduje się gumowa uszczelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Taaak, WD40.... to się nadaje do konserwacji a nie smarowania. WD40 wysusza elementy, lepiej jakiś delikatny olejek maszynowy np. do maszyn do szycia jak proponował Adrianie. Ale lepiej rozebrać taki wentylek i przeczyścić spirytusem przed posmarowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Taaak, WD40.... to się nadaje do konserwacji a nie smarowania. WD40 wysusza elementy, lepiej jakiś delikatny olejek maszynowy np. do maszyn do szycia jak proponował Adrianie. Ale lepiej rozebrać taki wentylek i przeczyścić spirytusem przed posmarowaniem.wbrew Tobie i wielu innym WD40 bardzo dobrze sie nadaje. wystarczy dokladnie przeczyscic i spryskac. padl mi wentyl w lapie (najpierw pierdzial az przestal dzialac). po spryskaniu dziala juz 1,5 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...