ban Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Mam do wydania na cały zestaw oprócz dysku 3tys, czy warto kupić 4-rdzeniowy, czy lepiej 2-rdzeniowy procesor??. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zależy od zastosowań . Jak robisz coś zawodowo ( grafika 2D/3D , CAD/CAM , obróbka Audio/Video ) to warto brać Quada . Proc jest w pełni wykorzystywany przy takich zastosowaniach . Gorzej jak to ma być komputer domowy lub do gier , tam rzadko kiedy 4 rdzenie są w użyciu , tutaj nawet 2 rdzenie nie zawsze są używane . W pierwszym przypadku warto brać Q6600 lub Q9550 , Q8xxx nie bardzo bo mają mniej cache ale nadal się nadają . W drugim przypadku E5xxx/E7xxx/E8xxx zależnie od funduszy . Chociaż przy 3 000 zł to E8400 / Xeon E3110 będzie w sam raz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ban Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 dzięki, problem jest w tym ze robie to i to:D zastanawiam sie tylko czy za niedługo gry nie beda juz w pełni wykorzystywać 4-rdzenie i co za tym idzie Q9550 będzie sobie lepiej z nimi radził niż na przykład E8400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 G@wno prawda. Mówi się o tym już wiele lat, a jak do tej pory jedynie Lost Planet wykorzystuje potencjał 4 rdzeni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ban Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) z tego co wiem pare lat temu o 2-rdzeniach mowili to samo z tad moje wątpliwości. A co do gier pod 4-rdzenie to pewnosci niemam ale devil may cry4 chyba jest pod nie Edytowane 7 Grudnia 2008 przez ban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jeżeli robisz "to i to" - jak to śmiesznie ująłeś - to bierz Quada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ban Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 a co powiecie o Intel Core i7 920, wiem ze troche ponad budżet, ale stosunek jakości do ceny by mnie interesował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 IMHO uważam że na dzień dzisiejszy nie opłaca się brać Core i7 ze względu na jego wysoką cenę. W grach praktycznie nie widać żadnej różnicy pomiędzy nim a C2D. Na twoim miejscu był załapał jakiegoś E8400/Xeona E3110. Chyba że uda Ci się zmieścić w wyznaczonej kwocie z Q9550, wtedy jak najbardziej brałbym Quada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo. Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Jeśli chodzi o CAD/CAM to nie znam żadnego programu korzystającego z 4 rdzeni. Osobiście brałbym dwurdzeniowca, jak ma być do wszystkiego to po co przepłacać? (chyba, że będziesz dużo renderował) edit-literówki Edytowane 7 Grudnia 2008 przez hugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...