Skocz do zawartości
Brydz0

[porada] Allegrowy Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym prosić o poradę w sprawie takiego zestawu:

http://allegro.pl/item495982817_vist_e5200...00w_gratis.html

Chciałem sobie złożyć podobny zestaw (E2200, 2GB ramu na GIGABYTE GA-G31M-S2L) ale natrafilem na powyższa aukcje i pomyslałem że atrakcyjnie to wyglada, z tym ze mam uraz do kupowania takich już złożonych zestawów.

I tutaj mam pytanie, czy warto to kupić? Nie będzie jakiś niespodzianek? Nakleją plombe na obudowie żeby uniemożliwić mi chociażby wymianę wątpliwej jakości zasilacza?

btw. skoro juz zalożyłem temat to mam pytanie do GIGABYTE GA-G31M-S2L. Nie znalazlem za duzo konkretnych informacji o tej plycie a polecana jest w przyklejonych zestawach. Więc, jak wyglada w jej przypadku OC? Nada sie? Warto poczekać i kupic cos na P31? (nie mam za duzo funduszy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytasz o to co zrobi inny człowiek.. Ale nie pytasz o to właściwej osoby. Nikt tu nie odpowie Ci na pytanie, czy na zestawie z tej aukcji plomba bedzie na obudowie..

A cena..

Gigabyte GA-G31M-S2L » Opis 177,00 177,00

Intel Core Duo E2200 2.20 GHz BOX » Opis 239,00 239,00

Goodram DDR2 2048MB 800MHz CL5.0 BOX » Opis 65,00 65,00

Tracer Puma czarno-srebrna 400W » Opis 127,00 127,00

Wartość produktów: 608,00

+19 wysyłka

= 627,00

30zł mniej niz u nich:)

Ceny z agito. Wiec gdzie tu jakas atrakcyjnosc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tych tanszych o 30zł z tej aukcji nie bylo w ofercie:) no to dolicz 50-70zł do tej ceny i masz to samo z tamtym prockiem.. Ja robie tak.. Sprawdzam ceny na komputroniku i agito. Licze ile wychodzi z wysylka, licze ile zamowienie osobno ale z najtanszych ofert.. Zazwyczaj przy zestawach tanich nie ma roznicy gdyz cena nizsza o 20-30zl wyronuje sie przez koszt wysylki z roznych sklepow. A wiec.. biore liste, zaokragloną cene i.. do sklepu komputerowego w moim miescie. Klade ja przed nimi i pytam sie czy dadza rade zlozyc to za tą sume, jak powie cos w granicach jej np. do 50zł drozej.. to nadal oplaca mi sie.. plomby ze sklepu gwarancja u nich.. wszystko bezpiecznie i szybko. Tak też spróbuj zrobić Ty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to obudowę sie jakąś załatwi od znajomego to może bez tego.

Najprawdopodobniej kupie w Agito. Mam jeszcze dwa pytania.

1. Jest jeszcze jakies inne warte uwagi mobo z grafą w podobnej do GA-G31M-S2L (170-210,-) cenie?

2. Które pamieci?

Kingston DDR2 2048MB 800MHz CL6

A-Data DDR2 2048MB 800MHz CL5

Goodram DDR2 2048MB 800MHz CL5.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas poluję na Chiefteci 400-450W na Allegro ;)

Dzięki za pomoc.

Jeszcze raz Was wykorzystam :P

Zasilacz, który?:

PENTAGRAM SILENT FORCE 430 W Alledrogo

FORTRON ATX-400PNR max20dBA 2x12V Alledrogo

Chieftec GPS400AA-101A Alledrogo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi