Pablo15005 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Wczoraj położyłem dysk na gąbce i jest teraz o niebo ciszej w pokoju :wink: Teraz takie pytanie jak mogę zmniejszyć temperaturę dysku? Dysk to "WDC WD1200JB-00EVA0" średnia temperatura jak siedzę tylko na necie to 31-33°C, dysk jest wsadzony tam gdzie są napędy, wiatrak wieje ale to nie bardzo daje radę i kieruje do was pytanie jak mogę dobrze zgonić z dysku tą temperaturę? <_< Proszę o pomoc :wink: Edytowane 7 Grudnia 2008 przez Pablo15005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 masz dobrą temperaturę ja obecnie mam w sqd siedzącą barke która ma 36*-38* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo15005 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 ale boje się żeby go nie spalić :unsure: A ile najwięcej stopni może mieć mój dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) 50 * wtedy zacznij sie martwic o temperatury Edytowane 7 Grudnia 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo15005 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) ee to spoko ale jesteś na 100% pewien? żeby nie było psikusa jak będzie inaczej :lol2: To jak mogę zbić z niego temperaturę? jak dotknę dysku od spodu to cieplutki jest <_< Proszę o rady :wink: Edytowane 8 Grudnia 2008 przez Pablo15005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 po bokach zainstaluj radiatory ja dopuki mialem 1 dysk to mialem tak : dysk na 2 rodzajach gabki ... a sam dysk z przykreconymi radiatorami z zasilaczy ( kodegeny i inne ) , radiatory zeby zajmowaly mniej miejsca byly wygiete do wewnatrz spadek temperatury byl OK 5' a przy 80@5V o 8' ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...