binio21 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witam! Mam telewizor LCD Toshiba 32AV500PG i gdy podłącze kompa do niego przez s-video, to obraz na telewizorze jest baaardzo brzydki. Na starym CRT było fajnie, można było filmy oglądać w normalnej jakości, a na LCD się po prostu nie da. W czym tkwi problem? Czy może po prostu na wszystkich telewizorach LCD obraz przez s-video tak brzydko wygląda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 svideo nie nadaje się do połączeń pc->lcd, spróbuj dsub a najlepiej hdmi ew pc dvi->lcd hdmi (nie wiem jakie wyjścia obrazu masz w kompie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Podepnę się pod temat. Posiadam TV Samsunga LE40A551P2R, z tyłu jest gniazdo PC które wygląda jak D-Sub od karty graficznej kompa. Czy to jest to sam gniazdo i można bezpośrednio przez kabelek D-Sub <-> D-Sub podłączyć ten TV do Kompa? W instrukcji nie jest to sprecyzowane poza informacją że jest to gniazdo do PC ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 tak można ta instrukcja sucks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 LCD TV jest jak monitor, tak samo podpinasz, ustawiasz w TV obraz puszczony przez D-Sub i leci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Mając tego samsunga poleciłbym kupno kabla dvi-hdmi lub hdmi-hdmi (w zaleznosci co tam masz w grafice). D-sub moze okazać się zawodny w full-hd, szczegolnie przy słabej jakosci kabla oraz dluzszej jego dlugosci - w hdmi nie ma tego problemu, a dodatkowo jest tani :) Należy tylko pamiętać o tym (jest napisane to w instrukcji, która nie jest taka zła :P), żeby podłączyć to do wejścia HDMI-2 i w menu koniecznie zmienić nazwe wejścia na "PC" :) Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Tak, ja docelowo podłączę LCD przez DVI <-> HDMI po prostu chciałem zobaczyć teraz jak to będzie wyglądać :P dzięki za info :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Sam mam LCD Samsunga tyle, że 26''. Na początku podłączyłem kablem D-Sub i obraz był bardzo dobry ale jak kupiłem kabel DVI-HDMI to obraz jest idealny (oczywiście do wejścia hdmi 2) więc polecam 2 sposób ale do czasu kupna kabla można bez problemu użyć D-Suba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...