FuXx^ Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witam. Moj lapek to c2d8600 2x2048ddr2 i ati hd 3650 512. I teraz w jaki sposob moge podkrecic zegarki w tej grafice ? Mam ATT ale po odpaleniu wyskakuja zegarki zamiast 400/600 to 197/300 czyli ze pewnie takie sa w spoczynku, i gdy chce zrobic naprzyklad na stale 400/600 czy po prostu podkrecic troche, to zegary wracaja za chwile z powrotem do 197/300.. Przypuszczam ze laptop w jakis sposob steruje tymi timingami, ale jak to zablokowac, abym mogl je sam przestawic :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Riva Tuner ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuXx^ Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) Musze Cie zmartwic, bo w Driver Settings, mam Catalyst detected, i z boku jak to zwykle bywa powinno byc customize, a nie ma.. I nie mam w ogole dostepu do jakiego kolwiek podkrecania... wiecie co z tym zrobic ? Moje catalysty to 8.12 beta, zmodowane aby mogly dzialac na lapku przez moddnet czy jakos tak.. A moj system to vista home premium x32 ;/ naprawde juz mi brakuje pomyslow.. Tak jak na pc mam rive i gf 9800gt i wszystko jest tak tu nie mam nic ;/ a nie chce instalowac innych catalyst, bo na tych betach przynajmniej mi dziala normalnie tomb raider nowy, a nie ze widze tylko kitke lary i jej oczy hehe :) Edytowane 8 Grudnia 2008 przez FuXx^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 niestety nie w kazdym lapku mozna podkreca gpu. czasami są blokady w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuXx^ Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 I rozumiem ze nic nie da sie zrobic ? :) Bo ta grafa ma niezly potencjal i troszke by ja szlo podkrecic, z niezlymi efektami.. ;/ Ale skoro kiedy komp wykrywa ze jest wlaczona aplikacja 3d i podkreca sam zegary na 400/600 to napewno jest jakis sposob aby mu te zegarki troche podwyzszyc kiedy bedzie je sam podnosil ? Hymmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 polecam poszperać w zagranicznych forach np notebookreview Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuXx^ Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Czyli mam rozumiec ze nikt tutaj z forumowiczow nie spotkal sie z takim problemem jak moj ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Tez mam u siebie w lapciaku ta grafe i niestey nie mam mozliwosci podkrecenia jej. Jak swego czasu szukalem nowych driverow i mozliwosci podkrecenia jej to znalalzelm info, ze np. Asusy z takimi grafami mozna podkrecac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuXx^ Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Tez mam u siebie w lapciaku ta grafe i niestey nie mam mozliwosci podkrecenia jej. Jak swego czasu szukalem nowych driverow i mozliwosci podkrecenia jej to znalalzelm info, ze np. Asusy z takimi grafami mozna podkrecac. No to muszed Cie zmartwic;) ja mam wlasnie asusa i nie mozna podkrecac ;/ a skad wziales taka informacje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...