Skocz do zawartości
wistler

Prezentacja Klasy Maturalnej

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w Waszych szkołach stosuje się coś takiego? Tj. kilkuminutowy film z udziałem uczniów klasy wstawiony przed nagranie ze studniówki.

Mnie bardziej interesują pomysły, bowiem z moją klasą nie możemy dojść do ładu. Były pomysły, jak piekło/niebo (podział klasy, jeden sędzia itd); next - wychowawca wchodzi rano do pustej klasy, a uczniowie bawią się na imprezie; motyw z Another brick in the wall Floydów... Nic jednak nie ustalono ;) Macie jakieś propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrana 1 osoba może przedstawić każdego z was w zabawny sposób. Poczucie humoru wskazane.

To jest właściwie ostateczność, gdyż większość klas takowe prezentacje robi (jak to z humorem jest, zapewne każdy może sobie wyobrazić). Szukam czegoś, co byłoby zupełnie inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skecz odnośnie matmy = odpada

Skecz odnośnie fizyki = odpada

Skecz odnośnie informatyki = jak najbardziej :)

Troszkę inwencji i jacyś szaleni informatycy podczas tworzenia nowego wirusa dzięki któremu opanujecie świat...Teraz tylko wymyślić jak to ładnie przedstawić w kilku scenkach o "włoala" :lol:

W międzyczasie można przedstawiać np.

"Janie Kowalski, jak tam prace nad algorytmem włamania do Radia Maryja, Bogdanie Nowaku czy napisałeś już skrypt oszukujący firewall'a Kazimiery Szczuki"

Taki głupi pomysł ze strony 16latka...:lol:

Edytowane przez rafwlkp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skecz odnośnie matmy = odpada

Skecz odnośnie fizyki = odpada

Skecz odnośnie informatyki = jak najbardziej :)

Troszkę inwencji i jacyś szaleni informatycy podczas tworzenia nowego wirusa dzięki któremu opanujecie świat...Teraz tylko wymyślić jak to ładnie przedstawić w kilku scenkach o "włoala" :lol:

W międzyczasie można przedstawiać np.

"Janie Kowalski, jak tam prace nad algorytmem włamania do Radia Maryja, Bogdanie Nowaku czy napisałeś już skrypt oszukujący firewall'a Kazimiery Szczuki"

Taki głupi pomysł ze strony 16latka...:lol:

Zawsze jakiś pomysł. Weź tylko wymyśl coś konkretnego dla trzydziestu osób, gdzie zdarzają się takie, które nie wiedzą jak otworzyć PDFy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi z mat fizem zawsze kojarzy się, jak byłem w 3gim i chodziłem sobie na dni otwarte zobaczyć, jak Licea wyglądają i w jednym na takiej tablicy rozstawianej przy wejściu były napisane jakieś ważne info, a potem mat fiz to starł i napisali: "666 wybieżcie mad-fis" (oczywiście błędy z pełną premedytacją). A poza tym to imo mad fis jest tak charakterystycznym kierunkiem, że na pewno coś wymyślisz ;). Teraz nic mi nie przychodzi do głowy, jak przypomnę sobie to napiszę :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykład u mnie ... nasza klasa była największymi wagarowiczami w szkole :lol: więc nakręcili jak to po kolei spadamy z charakterystycznych lekcji :P

U nas jest niestety sporo rozbieżności, bowiem mamy taki rozstrzał charakterów, że głowa mała. I to takich skrajnych do tego.

PS Dzisiejsza przerwa, korki na schodach. Kumpel krzyczy:

- Ku*%@, znowu korki na tych schodach!

- (psor od angola na to, który szedł kawałek dalej) Kolego, kolego, bez takich tekstów mi tutaj!

- Przepraszam, chciałem powiedzieć: "O shit!" ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję coś związanego z archeologią :lol2:

Bo jak się topic z przed dwóch lat odkopuje to będzie to idealne.

Np. stare zdjęcia maturzystów jak to chłopcy chodzili w rajtuzach i byli za skrzaty poprzebierani, a dziewczynki nie miały jedynek, uśmiechały się szeroko i miały "wieśniackie" bryle.

Zapominam że dzisiejsza młodzież to już jest rocznik >90 i oni już mieli wszystko jak mieli te 5-8 lat :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi