Skocz do zawartości
naku

Gf 9600gt Problem Ze Sterownikami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

to tak

Procesor: Intel Core2Duo e8400 2x 3,0GHz

Karta graficzna: Zotac GeForce 9600GT 512MB/256bit (725/2000)

Płyta główna: Asus p5k/epu

Pamięć RAM: OCZ 2x1GB 1066MHz

Zasilacz: Cheaftec 450W

System: Win XP

Niektóre gry zaraz po włączeniu (max 2 minuty) zawieszają mi się.. mogę je wyłączyć poprzez alt+ctrl+del lecz wtedy następuje zwieszka słychać dźwięk błędu no i jedynie restart pomaga.

W podglądzie zdarzeń opis błędu wygląda tak:

"Sterownik nv4_disp dla display urządzenia \Device\Video0 jest zablokowany przez pętlę nieskończoną. To wskazuje zwykle na problem z samym urządzeniem lub z jego sterownikiem niepoprawnie programującym urządzenie. Sprawdź, czy u dostawcy sprzętu są dostępne aktualizacje sterowników."

temperatura grafiki 45 stopni a w stresie 69-70 stopni

testowałem wszystkie podzespoły różnymi programami.. wszystkie nie wykryły żadnych błędów wręcz wszystko było idealnie, na necie znalazłem wiele podobnych problemów i w większości pomogła zmiana sterowników na starsze więc też tego spróbowałem no i na wszystkich jest to samo :/ na standardowych tych co dostałem na płytce razem z kartą chodzi najlepiej pogram z max 5-10 minut i ten błąd wywala

proszę o jakieś konkretne stery czy coś bo już nie wiem co robić :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reset/upgrade biosu, najnowsze stery do płyty gł, stery do grafy z WHQL (stare czyścimy driver sweeperem) i musi chodzić. Jak nie to coś ze sprzętem skopane albo system do przeinstalowania).Acha... wyciągnij jedną kość pamięci albo przeleć je memtestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi