Skocz do zawartości
$kubi

Sony Dsc-w50

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Potrzebuje pomocy! :(

Siostra wzięła na wyjazd ze sobą aparat, wróciła i jest problem bo nie da się włączyć flesza ... a na ekraniku miga ta błyskawica i nowy napis: E:91:01

Co zrobić z tym fantem? Aparat nie ma gwarancji... wyczytałem gdzieś, że wymiana baterii pomoże - to prawda? Jeżeli tak to jaką kupić - na allegro jest tego pełno... model mojej to: NP-BG1

Pomocy!

EDIT:

Poogooglowałem jeszcze trochu i udało mi się zresetować aparat - co prawda błąd już się nie pojawia i mogę zmienić opcje flesza, ale jak dam żeby robić zdjęcie z fleszem klikam i nic... zdjęcie się nie robi :/ po wyłączeniu flesza zdjęcie robi się ... ehhh help

Edytowane przez $kubi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... jak mi padl palnik w SB-600, to aparat twierdzil, ze wszystko jest ok, tylko zdjecia wychodzily niedoswietlone (czyli w praktyce kompletnie czarne).

W Twoim przypadku to nie jest jedna całość a dwa, odmiennie działające urządzenia i jest tak jak powinno być (aparat twierdzi, że OK i pomimo to robi fotki), w przypadku Pro1 po otwarciu flasha , nastawiało AF ale pomimo docisku spustu do końca zdjęcia nie zrobiło. Na Żytniej krzykneli mi 650zł za naprawę palnika :lol: w żaden sposób to się nie opłacało. ;) 

$kubi -> oddaj do serwisu i zobacz co powiedzą, stawiam na 99,9% ,że to palnik. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możecie mi powiedzieć ile plus minus powinna mnie kosztować wymiana gdyby zepsuty był tylko palnik?

Chciałbym wiedzieć mniej więcej i pójść z konkretną gadką, żeby mnie nie zrobiono w "konia"

Z reguly autoryzowany serwis ma narzucone z gory stawki i kasuja tyle samo za otwarcie i diagnoze jak i sama naprawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna z wielu wad Sony jest piekielnie drogi serwis.

Akurat pro1 to model aparatu Canon'a :wink:

A to, ze naprawy pogwarancyjne w autoryzowanych serwisach(nie tylko sony) sa bardzo kosztowne to niestety prawda.

Edytowane przez trymek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi