pantuli Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 witam. to mój pierwszy post. mój problem polega na tym, że posiadam dostęp do internetu po kablu od dostawcy osiedlowego. kupiłem laptopa z bezprzewodową kartą. mam już dosyć biegania po mieszkaniu z laptopem i poplątanym kablem. chciałbym mieć w chacie internet bezprzewodowy(musi być bezpieczny). tylko na tym mi zależy. czy powinienem kupić router czy access point'a, i dlaczego? proszę, też o podpowiedź odnośnie producentów, no i oczywiście bez cenowych szaleństw. z góry dziękuje. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 router..Linksys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pantuli Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 router..Linksysdzięki za odpowiedź. proszę uzasadnij i podaj 2,3 modele warte uwagi w/g Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soundwave Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 dzięki za odpowiedź. proszę uzasadnij i podaj 2,3 modele warte uwagi w/g CiebieJest tylko jeden warty uwagi przy takiej konfiguracji. Linksys WRT54G z wgranym Tomato. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haker305 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Hmm lepiej jak kupisz WRT54GL - wtedy masz 100% pewność że Tomato będziesz mógł wgrać - w przypadku WRT54G zależne jest to od wersji na którą trafisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Przy obecnych cenach WRT54GL (+/- 230 zł) można też brać pod uwagę DIR-300 + DD-WRT (około 100 zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pantuli Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Przy obecnych cenach WRT54GL (+/- 230 zł) można też brać pod uwagę DIR-300 + DD-WRT (około 100 zł).różnica w cenie jest znaczna. znalazłem DIR-300 na allegro. czy chodzi o taki http://www.allegro.pl/item496889776_router...wifi_gw_fv.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 no przecież masz czarno na białym DIR-300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...