Kas Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie potrafię połączyć Routera Linksys WRT54G z AC WAP54G. Chce za pomocą końcowego AC połączyć się kablem ethernet z Xboxem360. Problem jest brak łączności miedzy Routerem, a AC. Wcześniej owe połaćzenie działało, jednak było skonfigurowane przez specjalistę, po przypadkowym resecie AC nie potrafię sam tego zrobić, dodam, że w ustawieniach WRT54G nie mieszałem, wiec problem tkwi w ustawieniu WAP54G. W ustawieniach WAP54G mam do wyboru trzy opcje: Acces point AP client Wireles repeater Wireless bridge. Nie zależy mi na łączeniu z WAP54G przez WiFi, łapie zasięg z WRT54G Takie mam ustawienia "na starcie", co dalej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soundwave Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) AC w tryb AC Client i skrętką do X'a. Troszkę dokładniej. WRT ustawić w tryb Acess Pointa. WAP ustawić w tryb AC Client i oprowadzić kablem do konsoli. Jako brigde też powinno teoretycznie działać. Tak to zrozumiałem :D Edytowane 8 Grudnia 2008 przez Soundwave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) A jakie Ip ustawić na WAP? W zakładce AC client podświetla mi sie adres mac WRT na czerwno, gdy go wpiszę. Edytowane 8 Grudnia 2008 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soundwave Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 AC client powinien dostać adres z DHCP (o ile jest stawiony na routerze). Z tego co pamiętam AC client jest dla sieci przezroczysty więc X dostanie swój adres z routerka. Sprawdź czy WAG jest w stanie pracować jako AC client w przypadku z urządzeniami WRT (wiem, że WAG to dość wredna maszyna jeśli chodzi o kompatybilność z innymi urządzeniami - nawet z innymi Linksysami. Powinno o tym pisać w uwagach w dashu konfiguracyjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...