bruce Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 schemat.....blah! kurde.........ja ten inwerter mam przyklejony do pojemnika z woda i przyczepiony do podstawki....soryy :( moze jutro rozbiore......... aha...... to jest zwykla przetwornica 12-110! czestotliwosc podam ci w srode , bo wtedy bede mial dostep do oscyloskpu....... jak masz skaner, to luknij sobie na tom, tylko wymien tranzystory i luzik.... ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Ale "ironów" to jak dla mnie o wiele lepiej brzmi... Napisz skąd masz i za ile tą bude, ja też chetnie bym kupił jakas serwerówe ale nie czesto sprzedają odzielnie uzywane obudowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 www.allegro.pl :lol: czasem widauje takie po ok 150 ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 widziałem niedawno poszedł cały serwer z taką za 305 ale nie znalazłem na allegro żadnej obudowy serwerowej oprócz takich do szaf :) a nikt mi nie rozbirze całego serwera żeby sprzedać obudowe niestety.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 schemat.....blah! kurde.........ja ten inwerter mam przyklejony do pojemnika z woda i przyczepiony do podstawki....soryy :( moze jutro rozbiore......... aha...... to jest zwykla przetwornica 12-110! czestotliwosc podam ci w srode , bo wtedy bede mial dostep do oscyloskpu....... jak masz skaner, to luknij sobie na tom, tylko wymien tranzystory i luzik.... ;p Jak masz sobie coś namieszać to naprawde nie warto. To i tak ważna informacja. Jeśli fszystkie skanery maja ten sam typ iwertera, lub fszystkie katody, to napewno można to przez jakiś serwis zamowić, obziorać i skopiować :). Dzięki za info Może swoj inwerter rozbiore... ale troche sie boje... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 tylko looknij do ksiazeczki z odpowienikami tranzystorow i wymien te ze skanera na mocniejsze (te co mjialem sie spalily :/) wrzucilem te co na foto....... aha, looknalem na przetwornice w moim skanerze (hp 3400c) to to jest identyczna przetwornica (budowa troche sie rozni, ale elementy sa odpowiednikami) wiec z tym nie ma problemu ;] powodzenia ;] udpate: gdybys trafil na przetwornice 4-94 lub cios takiego, to tez tylko tranzystory wymien, reszta wytrzyma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 ale pralka ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 to jest nas trzech z takim proliantem: 1. Szymon 2. ja 3. bruce i ktoś pisał że małe jest piękne :lol: ja wybrałem +20 kg stali i jestem zadowolony. Bruce - co zrobiłeś z zasiłką? wsadziłeś zwykłego atx? ja moje 300W wpakowałem do twj wielkiej skrzynki po at. natomiast włączanie pompy podpiołem pod frontowy włącznik at - nie uruchomisz kompa, puki nie podasz prądu pod pompę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ja tam sporo powycinalem itp.....hmmmm dzisiaj wieczorem wrzuce foto tlu, teraz robie zadania z mamtmy (oficjalnie ;]) hyhy ja o pompce pamietam, a jak zapowne, to zwiecha ;p a co do 20kg stali.......to jest TO!!!!!!!!! ;] hyhy moglm miec ciefeca dragona, ale proliant roxx ;] nie ma to jak compaq ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoboS Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Mam total newbie pytanie :D Gdzie kupiles ( z czego zrobiles ? ) te radiatorki na pamieci ? Ja mam radka 7500 z czteroma ( razem 8 takich potrzebuje ) hynixami jakies 1x2cm... i nie wiem co mam zrobic : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 to jest nas trzech z takim proliantem: 1. Szymon 2. ja 3. bruce i ktoś pisał że małe jest piękne :lol: ja wybrałem +20 kg stali i jestem zadowolony. Bruce - co zrobiłeś z zasiłką? wsadziłeś zwykłego atx? ja moje 300W wpakowałem do twj wielkiej skrzynki po at. natomiast włączanie pompy podpiołem pod frontowy włącznik at - nie uruchomisz kompa, puki nie podasz prądu pod pompę. mylisz sie. jest nas 4-ech dolacz mnie.......a oto historia mojej budy: tak pewnego razu brat polazl do sklepu komputerowego w ktorym kupuej wszystkie czesci i ma on dobre uklady tam.......wynosili wlasnie serwer proliant taki jak wasze budy tylko mial co innego w srodku oczywiscie......chcieli to wyniesc na smietnik!!!!!! chamy jedne a buda stan idealny....brat ja zabral i przytargal do domu......otworzyl bude a tam.......WENTYL !!!PANAFLO!!! 120x120 wieje jak nie wiem co przeplyw chyba najwiekszy jaki widzialem, a i byl drugi wiatrak......chyba 160x160........ brat dostosowal bude do ATX wszycho pasilo tyle ze teraz buda jest w malowaniu, wywiercaniu dziury, ale jak bedize koncowy efekt, to postaram sie zapodac fotki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 a w tej budzie jeszcze byla martwa mobo, grafa, ale zywy, niesmiertelny p 66Mhz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinXP2001 Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 spoko nawet..tylko troche okno nie za wysoko..ja bardziej bym dal okno na procka jak juz widziec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 spoko nawet..tylko troche okno nie za wysoko..ja bardziej bym dal okno na procka jak juz widziec przeczytaj wyzej..... nie dalo sie umiescic tego nizej, bo jest tam poprzeczka :( a az tak w konstrukcje obudowy nie chialem ingerowac..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 ja ta poprzeczke <span style="color:red;">[ciach!]</span>lem i stoi :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 to jest nas trzech z takim proliantem: 1. Szymon 2. ja 3. bruce i ktoś pisał że małe jest piękne :lol: ja wybrałem +20 kg stali i jestem zadowolony. Bruce - co zrobiłeś z zasiłką? wsadziłeś zwykłego atx? ja moje 300W wpakowałem do twj wielkiej skrzynki po at. natomiast włączanie pompy podpiołem pod frontowy włącznik at - nie uruchomisz kompa, puki nie podasz prądu pod pompę.Wlasnie ja bede mial tak samo zrobione. Tylko musze gdzies znalezc taki bajerancki wlacznik z zawleczka jak w samolotach maja :) Wiecie jaki? Nie mam fotki, moze ktos wrzuci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Zgadzam sie z Betonem - mogłes troszke niżej dac to okienko - ładniej wszytko to wyglądałoby. Albo jak już chciales tak wszystko pokazać to trzeba było zrobić troszke większe to okienko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Bardzo fajowa buda Bruce... jeszcze tylko malnij te napendy s przodka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Buda naprawdę imponująca. Gratuluję :!: Mam jedno pytanko. Otóż na pierwszym zdjęciu widać odczyt temperatury (40,8) prawdopodobnie wody. Ponieważ nie mam pomysłu jak sprawdzać temperaturę wody napisz proszę co to za termometr , gdzie mozna cos takiego kupic no i ile kosztuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Kawal dobrej roboty ze tak powiem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 heh :)..szkoda ze ne masz tej klapki od "power" buttona :]. Bo troszke to jej brak :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 heh, mi tez sie urwala :[ :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 a mnie nie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Buda naprawdę imponująca. Gratuluję :!: Mam jedno pytanko. Otóż na pierwszym zdjęciu widać odczyt temperatury (40,8) prawdopodobnie wody. Ponieważ nie mam pomysłu jak sprawdzać temperaturę wody napisz proszę co to za termometr , gdzie mozna cos takiego kupic no i ile kosztuje. www.jabel.com.pl czy jakos tak wpisz na wp jabel, lub nord electronic kosztuje to 45, lub 60 zlotych, samemu sie to skalda ze schematu :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Znalazlem fajniejszy termometr: http://www.cyfronika.com.pl/kityAVT/AVT2389.HTM Idealnie wpasuje go do 5,25'' obok FanBusa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Swietna modyfikacja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maska19 Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Super Super ile to ci wszystko kosztowało?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Super Super ile to ci wszystko kosztowało?? ciezko podliczyc....... katoda z inwerterem 30 zl termometr..........kosztowal cos kolo 60 ale 6 lat temu..... prawda jest taka, ze gdyby nie buda, to ciagle lezal by w szafie..... diody....4 zl?? wc...ciezko podliczyc buda 170+flaszka czarny spray akrylowy 14 wentylatory..... tylny z titana d5tb...gdyby nie byda tez gnil by w szafie wentyle na dyski (teraz sa 2 7 zeta sztuka) aha....ROBIE TERAZ KOSZYK NA DYSKI, COS ALA KIESZEN, ALE MADE AT HOME :D radiatory...... to.... na chipset mobo 2 zeta+troche distalu+plytka miedziana+troche ASIII+wentyl kolo 10 grafika thermopox 85ct-7 zl +radio 2 zeta+wentyl kolo dychy.... radio z wentylem od jakiegos pentiuma......1 zeta ;) aha...+ 2 grille-6 zeta??? potencjometry...... zlotowka (kupione ze zlomu :D ) uklad 5-o pozycyjny: w sumie jakies 5 zl nie liczac chlorku zelaza, bo mialem i plytki bo tez mialem :D tunel na poietrze z chlodnicy....hmmm jakies 20 zl..... zlutowany z plyt pod obwody drukowane :D kable i inne badziewia po protu mialem...... w sumie.... jakies 340 i duuuuuuuuuuuuuzo pracy :) a biorac pod uwage, ze kcialem kupic chiefteca dragona to sie oplacilo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasut Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Super, bardzo ładnie się prezentuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 aha...nie podliczylem ceny sunonow :D 23x3 :D hyhy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...