Skocz do zawartości
fryteusz

Mój Zestawik

Rekomendowane odpowiedzi

Siema wszystkim zamierzam poskładac sobie kompa na świeta. Troche czytałem ale wiecie jak to jest nie ma to jak udac sie bezposrednio do źródła :wink: : wiec na dzien dzisiejszy posiadam

Płyta główna - Gigabyte GA-EP45-DS3R Core 2 Extreme - RAID

Pamiec - KINGSTON 4GB 2X 2GB DDR2 PC2 6400 800MHZ

Grafika - SAPPHIRE ATI Radeon HD4850 512mb DDR3

Procek - E7300

No i moje pytanka - jaki zasilacz polecacie? Cos cichego by mnie interesowało. Będę chciał wykręcic procka do 3.2Ghz chłodzenie na box'ie da sie to zrobic?

Obudowa chyba Cooler Master

Mile widziane jakies sugestie co do zestawu

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz to np. Pentagram PSF-430 430 W za 169 zł w esc.pl

E7300@3,2 Ghz na Boxie powinno być do zrobienia , ale może lepiej wykosztować trochę grosza na dedykowane chłodzenie .

Np. Pentagram Karakorum za 90 zł w esc.pl lub tandem TR Ultima 90i za 90 zł + wentylator XTHERMAL BTF 120 PRO za 42 zł .

Do tego Zalman STG-1 - jedna z najlepszych obecnie na rynku past termoprzewodzących za 25 zł w esc.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie jeszcze sie zastanawiam jaki procek kupic do tego zestawu mam do wyboru wspomniany wyżej E7300 ale tak patrze i po dodaniu paru złociszy moge kupic np:

E8400 3.0 Ghz

Q6600 2.4 Ghz czy

Q9300 2.5 Ghr

który z nich bedzie najbardziej wydajny do giecowania i którego najlepiej sie kreci? Chciałbym wybrac jakis złoty srodek

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi